Uz njene treninge ćete se preznojiti: Plavokosa Alex je najseksipilnija instruktorica joge

Uz nju ćete se zaljubiti u jogu

Alex Silver Fagan je lična trenerica, fitness model, sponzorisana sportistkinja i zvijezda društvenih mreža iz New Jerseyja (SAD).

Za razliku od mnogih drugih ikona fitnesa, ona nije odrasla sa zanimanjem za fitness - njena strast prema industriji razvila se tek za vrijeme njenog boravka u New Yorku, gdje je pohađala fakultet. Međutim, ova inspirativna djevojka je odmah krenula u ostvarivanje svojih novih ambicija; nedugo zatim je zaradila trofej kao natjecateljica u bikiniju, a sponzorisali su je neki od najvećih brendova u sportskoj industriji.

Postignuća

  • Lična trenerica Američkog savjeta za vježbanje
  • Instruktorica joge
  • Fitness model
  • Bikini takmičarka

Biografija

Alex je rođena i odrasla u Millburnu u državi New Jersey (SAD), a upisala je Univerzitet u New Yorku da bi studirala poslovni marketing. Međutim, za vrijeme boravka u New Yorku, razvila je snažnu strast prema kondiciji - postajući odlučna da će nakon fakulteta nastaviti karijeru u fitness industriji. Nakon završetka fakulteta, ona je počela vježbati i istraživati sve o treninzima i pravilnoj ishrani.

Prvo takmičenje

Sljedećih godinu dana Alex je strogo trenirala u teretani - odlučna da postigne figuru iz snova sposobnu za visok plasman u svom debitantskom showu. 2015. godine, postigla je svoj cilj i pojavila se na pozornici na NPC Natjecanju bikinija.  Alex se plasirala na vrlo ugledno 7. mjesto protiv iskusnih sportaša. Ovo joj je pomoglo da se proslavi u industriji.

Uspjeh

Ne gubeći vrijeme, Alex se natjecala na izložbi NPC Northeast Summer Classic 2015. samo nekoliko mjeseci kasnije. Ponovno joj je promakla zlatna medalja, ali prepoznatljivost je stekla nakon što je osvojila trofej za drugo mjesto.

Trening

Alex trenira šest puta sedmično, međutim, zbog svog zauzetog načina života kao lična trenerica, fitness model i sponzorirana sportašica, morala je osigurati da njeni treninzi budu brzi i efikasni. Kao rezultat toga, Alex je velika zagovornica rutina brzih i intenzivnih treninga - vjeruje da joj to omogućava da u najkraćem roku razvije svoju figuru koristeći utege.

Ishrana

Budući da je Alex lična trenerica i fitness model, ona je svjesna važnosti ishrane kako bi oblikovala svoju figuru. Ona jede 6 manjih obroka dnevno umjesto 3 veća. Ovako Alex uspijeva održati brz metabolizam, što joj pomaže da efikasnije sagorijeva masnoće.

Šta možemo naučiti od Alex Silver Fagan?

Ako išta možemo naučiti od Alex to je da uvijek pomažemo drugima kada smo u mogućnosti da to učinimo. Osim toga, ona nam može poslužiti kao inspiracija da ne odustajemo od svojih snova.

Podijeli članak