Dokaz da je sve moguće: Impresivna Robin uživa u powerliftingu i bikini takmičenjima

Zahvaljujući svojoj figuri ona osvaja nagrade na brojnim natjecanjima

Robin Gallant je fitness model, natjecateljica u bikiniju i powerlifting ikona. Ona je postala poznata u fitness zajednici nakon što je počela objavljivati fotografije svoje fenomenalne figure na internetu.

Ona je stekla mnoštvo sljedbenika, te je postala nadahnuće velikom broju obožavatelja koji također žele voditi zdrav način života. Evo kako je tekao njen fitness put:

Postignuća

  • Fitness model
  • Online senzacija
  • Diplomirana biohemičarka
  • Bikini takmičenja
  • Takmičarski powerlifting

Biografija

Rođena i odrasla u Kanadi, Robin je oduvijek bila zainteresovana za redovno vježbanje. Nakon što je na internetu vidjela brojne fitness modele, Robin je bila fascinirana njihovim oblikovanim tijelima, te je i sama željela spoznati koliko daleko može dovesti svoje tijelo. Kao rezultat toga, Robin je upisala studij biohemije i molekularne biologije. Ona je tokom svog studiranja naučila puno toga o ishrani i ljudskom metabolizmu.

Početak fitness putovanja

U tom periodu Robin je započela svoje fitness putovanje. Ona je sve usmjerila ka oblikovanju figure iz snova, a vremenom je otkrila i čari dizanja utega. Ovo joj je kasnije postala opsesija, te je Robin uz pomoć ove vrste vježbanja uspjela izgraditi tijelo koje je priželjkivala.

Powerlifting i bodybuilding

Tri godine nakon što je krenula na svoje fitness putovanje, Robin je uspjela izgraditi vitku i snažnu figuru. Robinin trening u teretani doveo ju je do toga da razmisli o takmičenjima u powerliftingu. Na svom prvom takmičenju zaradila je srebrnu medalju. Ova nagrada joj je bila motivacija da nastavi s trudom u poljima bodybuildinga i powerliftinga.

Zvijezda društvenih mreža

Nedugo nakon uspjeha na takmičenjima, Robin je počela objavljivati slike i videozapise svog fitness putovanja na Instagramu. Ona je impresionirala fitness zajednicu svojom nevjerovatnom figurom, te je nakon nekog vremena stekla masu sljedbenika. Ovo joj je dalo izloženost i brojne fanove, koji joj i danas pružaju podršku na njenom fitness putu.

Trening

Robin je velika zagovornica treninga s utezima, te smatra kako mnoge žene izbjegavaju ovu vrstu vježbanja zbog straha od muževne figure. Ipak, ona dokazuje da to nije tako, te priznaje kako je upravo uz ovu vrstu vježbanja uspjela izgraditi oblikovanu figuru.

Ishrana

Što se tiče ishrane, Robin je prilično fleksibilna. Ona jede hranu u kojoj uživa, te se trudi da prati svoj unos makronaredbi. Vjeruje da je umjerenost ključna, stoga si s vremena na vrijeme dopušta uživanje u namirnicama koje i nisu toliko zdrave.

Podijeli članak