Za svoju fenomenalnu figuru inspirativna Alzira dobiva zlatne medalje

Počela je vježbati jer je to morala, a danas inspiriše mnoge da učine isto

Alzira Rodriguez je fitness model, sponzorisana sportašica i IFBB pro bikini takmičarka iz Santo Dominga. Ova djevojka redovno trenira još od 2011. godine kako bi razvila snažno tijelo.

Iako Alzira danas ima zavidnu tjelesnu građu, ovo je tijelo izgradila jer je to morala učiniti za svoje zdravlje. 2011. dijagnosticirana joj je skolioza - stanje zbog kojeg se kralježnica uvija na jednu stranu leđa. Da bi to liječila, Alzira je trebala vježbati kako bi ojačala mišiće leđa i svakodnevno trenirati kako bi spriječila bol. U međuvremenu, Alzira je zavoljela fitness način života. Ovo je njena priča:

Postignuća

  • 2013 Arnold Classic Amaterski Ohio: Bikini klasa D 7. mjesto
  • 2013 NPC Fort Lauderdale kup: Bikini ukupni prvak, Bikini Open Class D 2. mjesto
  • 2014 NPC Jay Cutler Classic: Bikini klasa D 1. mjesto
  • 2014. NPC prvenstvo Atlantika: Bikini klasa E 1. mjesto
  • 2014 NPC južnoameričko prvenstvo: Bikini klasa D 1. mjesto
  • 2014 NPC prvenstvo u priobalnom SAD-u: Bikini klasa D 1. mjesto
  • Fitness model
  • Online trenerica

Kardio trening

Što se tiče kardio treninga, Alzira radi 30-minutni intervalni trening visokog intenziteta prije dizanja utega. Ona također voli pilates, te ga radi dva puta sedmično. Pored toga, Alzira ponekad uživa i u HIIT treningu koji je zabavan i odličan za sagorijevanje masnoće.

Trening

Alzira je počela vježbati jer ima stanje zvano skolioza. Ovo stanje karakteriše zakrivljenost kralježnice na donjoj strani leđa, što može uzrokovati jaku bol, kao i probleme s kretanjem. Zbog ovog stanja njezin je doktor inzistirao da Alzira počne vježbati u teretani kako bi što više ojačala leđa. Kako je Alzira sve više vježbala, ovaj svakodnevni stil vježbanja snage, kao i njezino poboljšavanje tjelesne građe, učinili su je "opsjednutom" teretanom.

Karijera fitness modela

Kako je razvijala svoje tijelo, Alzira je shvatila da može inspirisati i druge da se pokrenu. Na svojim online profilima počela je dijeliti slike svoje figure, a nedugo zatim stekla je i veliki broj pratitelja. Ovo joj je otvorilo mnoga vrata, te je ona pored slave na online platformama također počela da se bavi modeliranjem i bikini takmičenjima.

Ishrana

Alzira uživa u zdravoj ishrani, te se trudi da jede dosta smeđe riže, morske hrane, mesa i graha. Također se fokusira na postizanje svih potreba za makronaredbama, te jede puno zdravih masti, ugljikohidrata i proteina. Osim toga, Alzira pije puno vode tokom dana, te kaže kako joj je ovo potrebno jer se puno znoji tokom treninga.

Šta možemo naučiti od Alzire Rodriguez?

Alzira je svoju strast prema fitnessu i bodybuildingu pronašla nakon što joj je dijagnosticirano ozbiljno zdravstveno stanje. Njezina skolioza možda joj predstavlja teret za život, ali to nije spriječilo Alziru da ovaj neuspjeh tretira kao priliku za pronalaženje nove strasti. Ako na sljedeći neuspjeh gledate kao na priliku za razvoj, možda ćete imati koristi od toga i pronaći novi put do uspjeha.

Podijeli članak