Ona mami uzdahe kad god obuče bikini: Inspirativna Josefine će vas ostaviti bez teksta

Sve popularnija u svijetu fitnessa

Josefine Forsberg je kondicijski model i senzacija na društvenim mrežama iz Švedske. Manekenstvo je zanimalo od malih nogu, a kako je odrastala ona je radila na ostvarenju svog sna o postajanju poznatog modela.

Ona je počela u kuhinji i teretani, te je otvorila profilne na društvenim mrežama kako bi sa svima podijelila svoje fitness putovanje. Nju su tako primijetile brojne značajne manekenske agencije koje su bile zadivljene njenom figurom. Ona je iskoristila ovu priliku da izgradi reputaciju u industriji modelinga. Ovo je njena priča:

Postignuća

  • Fitness model
  • Online senzacija
  • Personalna trenerica

Trening

Da bi održala vitku i zategnutu figuru, Josefine kombinuje kardio i trening s utezima. Iako joj kardio pomaže u održavanju zdravog srca i metabolizma, dizanje utega omogućuje joj oblikovanje mišića onako kako ona želi. Njene omiljene vježbe uključuju čučnjeve s tjelesnom težinom, iskakanje, plankove i sklekove.

Trening nogu

Trening s tjelesnom težinom je ono što Josefine koristi kako bi oblikovala svoje gluteuse. Tokom treninga ona se fokusira na dosta ponavljanja, što joj omogućava da iscrpi mišiće i tako ih oblikuje. Ona radi i po 100 ponavljanja čučnjeva različitih varijacija, uz ostale vježbe za jačanje nogu i stražnjice.

Ishrana

Josefine je svjesna da nikakav trening ne može nadoknaditi nezdravu ishranu. Iz tog razloga, ona osigurava da se njen plan obroka bazira oko zdrave i hranjive hrane poput ribe, jaja, povrća, piletine i slično.

Šta možemo naučiti od Josefine Forsberg?

Gledajući trening i prehranu Josefine Forsberg, jasno je da postizanje njezine razine uspjeha sigurno ima svoju cijenu. Da bi ostala vitka i zategnuta za svoje događaje, Josefine mora održavati strogi program treninga i ishrane. Ona nam dokazuje da je ponekad potrebno dosta odricanja kako bismo ostvarili svoje snove.

Podijeli članak