Carol Dias provokativnim fotografijama izluđuje pratioce na Instagramu

Oblikovana figura joj je donijela slavu

Carol Dias je fitness model, poduzetnica i internet senzacija iz Sao Paula, Brazil. Postala je popularna zbog svojih slika i video zapisa u kojima prikazuje svoj životni stil, treninge, zdravu ishranu i putovanja.

Carol je od malih nogu voljela biti aktivna i zdrava. Bavila se raznim sportovima i disciplinama koji su bili dio njenog redovnog školskog programa, uz sudjelovanje u vannastavnim aktivnostima poput odbojke i plesa. Nakon završetka studija, Carol je odlučila da svoju ljubav prema sportu želi kombinovati sa svojom strašću za modelingom. Njen cilj je bio da postane fitness model, a vremenom ga je uspjela i ostvariti:

Postignuća

  • Fitness ikona
  • Model
  • Poduzetnica
  • Online senzacija

Trening

Caroline omiljene mišićne skupine su noge i gluteus. Tokom treninga nogu, Carol ostaje izuzetno fokusirana. Njen cilj je da iskoristi svaku seriju na najbolji način, umjesto da povećava broj ponavljanja. Bez obzira na to kakav je njen dan, Carol se uvijek pobrine da isprati svoju planiranu rutinu treninga. Iako to može biti izuzetno teško, upravo to je ono što je ovu djevojku dovelo do statusa fitness ikone.

Noge i leđa

Umjesto da počne trening sa složenim vježbama, Carol se uvijek odlučuje za lagane izolacijske vježbe. Ona vjeruje da su njeni mišići i zglobovi tek kasnije spremni za složene pokrete. Carolin trening nogu i leđa je dug i njen cilj je da se potpuno iscrpi. Ona radi vježbe koje ciljaju na sve njezine mišiće, što joj pomaže da izvuče maksimum iz svojih treninga.

Ishrana

Carol jede nekoliko manjih obroka dnevno. To ubrzava njen metabolizam, čineći ga efikasnijim u sagorijevanju kalorija. Uz svaki glavni obrok (doručak, ručak, večera), Carol će pojesti i porciju hrane bogate vlaknima. Kao što je grah, salata ili tamno lisnato zeleno povrće. To joj pomaže da efikasnije razgrađuje hranjive sastojke i da održava zdravu probavu.

Šta možemo naučiti od Carol Dias?

Carol Dias izuzetno je popularan fitness model s obožavateljima iz cijelog svijeta. Međutim, uspjeh joj nije došao preko noći. Carol je godinama morala da se trudi prije nego što je dostigla nivo slave i glamura u kojem danas uživa. Ako želite živjeti život iz vaših snova, neophodno je da odvojite dosta vremena i truda za to. Ništa što vrijedi nije tako jednostavno za ostvariti, ali važno je da vjerujete u sebe kako biste se mogli izboriti sa svim poteškoćama koje se nađu na putu.

Podijeli članak