Atraktivna Brazilka uživa u bodybuildingu i dizanju utega

Inspirativna Priscila Freitas

Priscila Freitas je fitness model i internet senzacija iz Brazila. Počela je vježbati još s 13. godina nakon što se pridružila plesnoj grupi u svom rodnom gradu (Rio De Jeneiro) - kasnije se pridružila teretani kako bi probala bodybuilding, nakon što je razvila interes za fitness.

Brazilka je kasnije ostvarila svoj san da postane fitness model, te danas inspiriše brojne sportiste širom svijeta da ostvare svoje snove, kakvi god oni bili. Ovako je tekla njena karijera fitness modela:

Biografija

Rođena u Rio De Janeiru u Brazilu, Priscila je počela vježbati od malih nogu. Još od 13. godine ona je počela da uživa u fizičkim aktivnostima, a njen prvi izbor je bio ples. Kasnije je ona postala veoma vješta u plesu, te je uspjela izgubiti tjelesnu masnoću koje se htjela riješiti. To ju je motivisalo da pokuša s treninzima u teretani. U naredne tri godine Priscila je uspjela izgraditi fenomenalnu figuru.

Bodybuiliding

Sa 16. godina, Priscila je odlučila da se okuša u bodybuildingu. Tada je njen glavni cilj bio da postigne figuru iz snova. Ona je bila jedina žena u novom okruženju, ali ona nije dopustila da je ovo spriječi u vježbanju. Nakon nekoliko godina, ona je stekla poštovanje poznatih bodybuildera, što joj je bilo korisno u izgradnji karijere.

Fitness modeling

Do 20. godine, Priscila je isklesala nevjerovatnu figuru, te je počela raditi za brojne modne kuće kao model. Ona je nastavila napredovati u teretani, te je njena figura s godinama postajala sve bolja. Vremenom joj je ovo otvorila brojna vrata u fitness industriji.

Online senzacija

Nakon što se pojavila na naslovnim stranama brojnih fitness časopisa, njena reputacija u modeling industriji je značajno porasta. Ona je postala tema brojnih foruma na internetu, te su joj se mnogi ljudi divili zbog fenomenalnog gluteusa i uskog struka.

Trening

Kada je riječ o vježbanju u teretani, Priscila kao svoje omiljene vježbe navodi čučnjeve i dizanje bučica. Brazilka za cilj ima da vježba 5 puta sedmično u teretani, što joj omogućava da se tokom vikenda oporavi i opusti. Što se tiče kardio treninga, Priscila dva puta sedmično trči na traci za trčanje, te se oslanja na svoju strogu ishranu kako bi smanjila postotak tjelesnih masnoća.

Ishrana

Priscilla slijedi strogu ishranu tokom cijele godine. Ona svoje obroke bazira na nemasnim proteinima, složenim ugljikohidratima i zdravim mastima. Ona, kao i brojni drugi fitness modeli, jede više manjih obroka tokom dana, umjesto nekoliko većih. Ovako ona dopušta tijelu i probavi da funkcionišu na najbolji mogući način.

Podijeli članak