Nije čudo što je ova Portugalka budućnost u svijetu fitnessa, o njenoj figuri mnogi maštaju

Sa samo 17 godina je postigla ono što niko prije nje nije

Beatriz Biscaia je portugalski fitness model i takmičarka u IFBB Bikini Pro. Osvojila je svoju Pro Card sa samo 17 godina, što je nenadmašan podvig u fitness industriji.

Kao najmlađa IFBB Bikini Pro ikad, Beatriz je već izgradila reputaciju u svijetu fitnessa, a od nje se u budućnosti očekuje još više. Ovo je njena priča:

Biografija

Beatriz Biscaia je prvi put ušla u teretanu 2016. godine. Prije toga, ona je uživala u plesanju i bila je posvećena tome. Kad je imala 15 godina, Beatriz je osjećala da je vrijeme da pokuša nešto novo pored plesa. Njena inspiracija je bio njen otac, koji je bio iskusni dizač tegova. Ona je od njega naučila dosta toga o bodybuildingu, a njena tjelesna građa se vremenom sve više poboljšavala.

Pobjedničke emisije sa 16 godina

Beatriz nikad nije bila zadovoljna osrednjim rezultatima, a njeno putovanje u bodybuildingu nije izuzetak. Nakon što je izgradila figuru na koju je bila ponosna, Beatriz je odlučila napraviti korak dalje, te se počela s takmičenjima u bikini emisijama. U kratkom vremenskom periodu počela je osvajati nagradu za nagradom. Neke od emisija u kojima je zauzela 1. mjesto uključuju Diamond Cup Thorn, Rui Ferreira Contest i Portugal Classic. Sa samo 16 godina, Beatriz je već nadmašila starije protivnike na najvećim bikini i fitness takmičenjima.

Najmlađa IFBB Bikini pro ikad

Kako je Beatrizino iskustvo na natjecanjima raslo, tako je raslo i njezino samopouzdanje. Njeni nastupi su postajali sve bolji, a figura vitkija nego ikad. Sa samo 17 godina, Beatriz je postigla ono što niko prije nje nije - postala je najmlađa IFBB Bikini Pro ikad. Ovo je značajno utjecalo na njenu reputaciju i karijeru u fitness industriji.

Trening

Beatriz trenira pet do šest puta sedmično, radeći kardio samo tokom priprema za takmičenje. Njena omiljena mišićna grupa su ramena. Svaki trening posvećuje drugoj mišićnoj grupi. Jedan dan će trenirati ramena, a drugi dan noge. S vremena na vrijeme promijenit će svoju rutinu kako bi učinila treninge zanimljivim.

Mit o ženama i teškim utezima

Svojim primjerom Beatriz želi dokazati drugim ženama da ih dizanje teških utega neće učiniti muževnima. Ona vjeruje da vam teški i intenzivni treninzi daju obline i zategnuto tijelo koje ste oduvijek priželjkivali.

Ishrana

U fazi prije natjecanja, Beatriz smanjuje unos kalorija, kako bi stalno gubila masnoće. Kako se približava datumu takmičenja, Beatriz će smanjivati ugljikohidrate kako bi povećala gubitak masnog tkiva i održavala trbuh ravnim.

Šta možemo naučiti od Beatriz?

Beatriz je postala poznata bikini takmičarka u Portugalu sa samo 16 godina. Godinu dana kasnije, postala je najmlađi IFBB Bikini Pro i stajala je rame uz rame s nekim od najpoznatijih imena u fitnesu. Njena priča nam pokazuje da sva ograničenja koja stvaramo nastaju u našoj glavi. 

Podijeli članak