Bikini takmičarka koja oduzima dah: Neodoljiva Courtney je sve popularnija u fitness industriji

Inspirativna fitness trenerica

Courtney Tailor je manekenka, bikini sportistkinja i glumica. Ona je počela objavljivati slike na Instagramu još 2014. godine, a već 2016. je počela ostvarivati ogroman uspjeh u fitness industriji.

Danas na svojim online profilima ima masu sljedbenika, te je u svijetu fitnessa cijenjeno ime. Ona inspiriše obožavatelje širom svijeta da vode zdrav način života. Ovako je tekao njen fitness put:

Postignuća

  • Fitness model
  • 2016 NPC Brew City Bikini - 1. mjesto (Nacionalna kvalifikacija)
  • Online ikona

Biografija

Courtney je rođena i odrasla u Teksasu, te je bila vrlo aktivna kao dijete. Sudjelovala je u svim sportovima u njenoj školi, uključujući nogomet, odbojku, gimnastiku, jahanje i ronjenje. Ona je najviše uživala u plivanju, te je osvajala brojne nagrade na takmičenjima. Njena porodica je vjerovala da se može natjecati na Olimpijskim igrama kada odraste.

Gluma

Dok je odrastala, Courtney je maštala o tome da jednog dana bude glumica. Prestala se baviti ronjenjem, te se fokusirala uglavnom na svoju glumačku karijeru. Njen naporan trud se naposljetku isplatio, te se Courtney pojavljivala na brojnim reklamama. Pored toga, 2014. godine, Courtney se pojavljivala u emisijama i filmovima.

Početak fitness putovanja

Tokom njenog glumačkog napretka, Courtney je shvatila važnost održavanja kondicije i zdravlja. Počela je vježbati u teretani tokom srednje škole, te je koristila fitness kao bijeg od pritiska koji je osjećala. Ubrzo se zaljubila u fitness nakon što je vidjela napredak na svojoj figuri. Na početku je radila samo kardio, ali vremenom je shvatila i važnost dizanja utega.

Trening snage i dizanje utega

U naredne 3 godine Courtney je postala vrlo vitka i zdrava. Pratila je čistu, dobro isplaniranu ishranu i više je zanimao trening snage i dizanje utega. Odlučila je da se okuša i u bikini takmičenjima, gdje je osvajala brojne nagrade. Ovo joj je samo bio poticaj da nastavi karijeru u svijetu fitnessa.

Trening

Kada je Courtney tek počela vježbati u teretani, radila je samo kardio trening. Međutim, vremenom se zaljubila u dizanje utega. Ovo joj je omogućilo da oblikuje fenomenalno tijelo za takmičenja.

Ishrana

Courtney dijeli svoju sedmicu na dane s visokim i s niskim udjelom ugljikohidrata. Vjeruje da njeno tijelo najbolje reaguje na ovu rutinu, te napreduje bez navikavanja na određenu ishranu. Kada ne jede ugljikohidrate, ona svoje obroke planira oko nemasnih proteina, povrća i zdravih masti.

Podijeli članak