Upoznajte najseksipilniju golfericu i uz nju se zaljubite uz ovaj sport

Paige zbog svog savršenog izgleda postaje sve poznatija

Paige Spiranac američka je profesionalna golferica i zaljubljenica u fitness. Igrala je golf još od srednje škole, a pritom je uspjela osvojiti brojne nagrade. Paige je također internetska zvijezda sa sve većom bazom obožavatelja.

Međutim, golf nije uvijek bio Paigein prvi izbor. U stvari, planirala je da odraste u gimnastičarku, ali povreda koljena u dobi od 12 godina usmjerila je njezinu karijeru u potpuno drugom smjeru. Ovo je njena priča:

Postignuća

  • Profesionalna golferica
  • Model
  • Fitness ikona

Ishrana

Paige se mnogi dive zbog njene radne etike, ali kaže da nije uvijek lako pratiti njezinu ishranu. Ona voli slatkiše i ugljikohidrate, te se trudi da ne uskraćuje svoje tijelo od njih. Ipak, zna da je važno da bude umjerena u ishrani kako bi postigla svoje fitness ciljeve.

Biografija

Paige Spiranac rođena je u Koloradu u poprilično fizički aktivnoj porodici. Njena majka bila je profesionalna balerina, a otac elitni fudbaler. Prateći stope svoje porodice, Paige je krenula na put da postane gimnastičarka. Još kao dijete sanjala je da će se jednog dana takmičiti na Olimpijskim igrama.

Ozljeda

Njeni gimnastičarski nastupi bili su toliko impresivni da je dobila poziv od same američke gimnastičke reprezentacije. U početku je sve izgledalo dobro. Ali onda je neočekivana povreda koljena prekinula Paigeinu gimnastičku karijeru. Njene nade i snovi da stigne do Olimpijskih igara propali su u trenutku.

Rani dani golfa

Dok se oporavljala od frakture koljena, Paige je shvatila da ne želi odustati od bavljenja profesionalnim sportom. Umjesto toga, tražila je druge sportske aktivnosti koje će joj omogućiti da ispuni svoj san da postane profesionalni sportista. Tada je otkrila golf.

Paige Spiranac danas

Otkako se lansirala u svijet profesionalnog golfa, Paige je putovala širom svijeta isprobavajući takmičenja i baveći se modelingom za brojne sportske kompanije. Paige je također počela dijeliti veći dio svog života na internetu. To je uključivalo i njene treninge, koje je strogo pratila da bi ostala u vrhunskoj formi.

Trening

Kao golferica, Paige je podložna bolovima u leđima, zbog stalnog zamahivanja palicom za golf. Da bi to spriječila, ona izvodi određeni trening koji jača leđa. Pored toga, ona naglašava važnost kardio treninga i treninga snage. Ove vrste vježbanja joj daju tijelo na kojem joj mnogi zavide.

Podijeli članak