Međunarodna fitness ikona: Rochelle je isklesala figuru za kojom mnogi uzdišu

Svaka njena objava izaziva lavine komentara

Rochelle Michielin je fitness model iz Brazila. Nosilac je titule WBFF Pro, a natječe se u elitnim fitness emisijama širom Južne Amerike.

Ona je uvijek bila puna energije, te je tražila načine da je izrazi tjelesnom aktivnošću. Kasnije je saznala za trening s utezima, a ova aktivnost kao i čitav fitness svijet su vremenom postali njena najveća strast. Ovo je njena priča:

Fitness ikona

  • Fitness model
  • Online senzacija
  • Bikini sportistkinja

Ljubav prema treningu s utezima

Osobi poput Rochelle, kojoj je vježbanje dolazilo prirodno još od malih nogu, trening s utezima je danas jedan od neizostavnih dijelova života. Ona smatra kako joj je ovaj način vježbanja pomogao da promjeni život. Osim fenomenalne figure, Rochelle se napokon osjeća sretno i zadovoljno jer je upoznala svoje tijelo uz pomoć ovog načina treninga.

Trening ujutro

Rochelle trenira čak dva puta dnevno. Njen prvi trening je uvijek ujutro, te najčešće bira kardio. Vježba na prazan želudac, te je za nju ovo odlična metoda da prisili metabolizam da sagorijeva masnoću umjesto glukoze.

Trening navečer

Drugi trening koji Rochelle obavlja je trening s utezima navečer. Ona vježba s velikim tegovima kako bi oblikovala svoje tijelo. Za nju je ovo savršen način da završi svoj dan.

Ishrana

Rochelle tokom cijele godine jede izuzetno zdravu hranu, te potpuno izbjegava alkohol i duhan. Iz ishrane je izbacila i rafinirani šećer i trans masti, te se pobrinula da jede puno povrća, voća, nemasnog mesa i žitarica.

Podijeli članak