Od mršavice do najseksipilnije fitness ikone: Laura Amy je potpuno transformisala tijelo

Laura se izborila s anoreksijom, a danas je jača nego ikad

Laura Amy je fitness ikona iz Sydneya koja je danas inspiracija mnogima koji žele da počnu vježbati. Ipak, ona nije uvijek bila zaljubljenica u fitness, te je u jednom periodu svog života potpuno zanemarivala svoje zdravlje.

Naime, kada je imala 22 godine, Laura je razvila anoreksiju. Ovaj poremećaj ishrane ju je natjerao da bude opsjednuta sa svime što unosi u tijelo. Ona je također svakodnevno obavljala intenzivne kardio treninge. Sve ovo je utjecalo na njeno zdravlje i samopouzdanje. Ovo je njena priča:

Postignuća

  • Fitness model
  • Online trenerica
  • Instagram senzacija

Borba s anoreksijom

Laura je zbog previše rigorozne ishrane i čestih kardio treninga razvila anoreksiju. Ovo stanje ju je potpuno iscrpilo, te je ona shvatila da je anoreksija razorna za njeno zdravlje i samopouzdanje. Upravo zato, Laura je odlučila da je vrijeme za promjene. Polako je počela mijenjati ishranu i uključivala je i treninge snage u svoju fitness rutinu. Ovo joj je pomoglo da transformiše tijelo i samopouzdanje.

Trening

Dok se borila sa anoreksijom, Laura je provodila sate trčeći na traci za trčanje. Zajedno sa niskokaloričnom ishranom, Laura je pala na izuzetno niskih 39 kilograma. Kada je shvatila da je otišla predaleko, ona je odlučila da se okuša i u treningu s utezima. Ova vrsta vježbanja ju je pozitivno iznenadila, te je Laura počela vraćati težinu. U kombinaciji za zdravom ishranom, ovo joj je donijelo rezultate koje je priželjkivala.

Ishrana

Laurina ishrana se potpuno promijenila od 2016. godine. Tada je unosila vrlo malo kalorija, zbog čega je izgledala pothranjeno i nezdravo. Danas, Laura jede puno više kalorija, bez straha da će dobiti koji kilogram viška. Ona zna da debljanje ne mora biti loše i zastrašujuće. Neke od namirnica koje ona svakodnevno konzumira su avokado, leća, tamno lisnato zelenilo, ananas, jaja, smeđa riža i kvinoja.

Suplementi

Budući da radi puno treninga otpora, Laura se odlučila da s vremena na vrijeme dodaje i suplemente svojoj ishrani. Glutamin je dodatak koji ona uzima tri puta dnevno, kao i proteine surutke.

Podijeli članak