Ljepotica koja dokazuje kako je moguće ostvariti snove bez obzira kakvi oni bili

Uz trud i odricanje sve je moguće!

Janna Breslin je fitness model, zdravstvena trenerica i stručnjak za ishranu iz San Diega u Kaliforniji. Tokom svoje karijere, Janna je u šest navrata okrunjena bikini prvakinjom, a nalazila se i na naslovnicama brojnih fitness časopisa.

Jannin fitness put počeo je 2008. godine. Tada je prvi put počela vježbati u teretani, te se i okušala na prvim bikini takmičenjima. Kasnije je sudjelovala na brojnim natjecanjima, te je tako izgradila ime u fitness industriji. Ovo je njena priča:

Postignuća

  • Bikini takmičarka
  • Brojni trofeji i nagrade
  • Fitness model
  • Nutricionistkinja

Biografija

Dok je odrastala Janna je uživala u brojnim sportovima i disciplinama. Fudbal, gimnastika i atletika su samo neki od mnogih. Međutim, u ovoj fazi je nije toliko zanimala kondicija. Nakon što je prvi put otišla u teretanu ona je shvatila koliko uživa u treningu s utezima i u kardio treningu. Ovo joj je potpuno promijenilo pogled na treniranje.

Transformacija

Vježbanjem je Janna potpuno transformisala izgled, te su to primijetili i njeni sljedbenici na društvenim mrežama. Pratila je "hardcore" programe vježbanja, te je trenirala sa složenim pokretima. Tokom mjeseci njena tjelesna građa se drastično poboljšala.

Takmičenja

Janna je odlučila da se okuša u bikini takmičenjima, te je tada shvatila da je ovo zapravo njen životni poziv i najveća strast. Osvojila je brojne nagrade i stekla poznanstva koja su joj pomogla da se još više zaljubi u čitav proces pripreme za takmičenja, kao i za samo iskustvo natjecanja s drugim ljudima.

Trening

Janna trenira četiri do šest puta sedmično. Njeni treninzi traju oko 45 minuta. Ona diže teške utege i radije vježbanje održava funkcionalnom izbjegavajući sprave. Uvijek počinje s donjim dijelom tijela, zatim tokom sedmice radi i na gornjem dijelu, te ima dane odmora. Ovakav raspored vježbanja joj najviše odgovara, te vjeruje da joj je upravo ovo pomoglo da oblikuje tijelo.

Ishrana

Janna se trudi da njena ishrana bude čista i zdrava. Kako bi to postigla, ona pri svakom obroku jede puno povrća ili voća. Osim toga, pobrinula se da u obroke uključi mnogo zdravih masti i proteina koji pomažu njenom tijelu da optimalno funkcioniše.

Podijeli članak