Fatalna plavka ima figuru iz snova, a sve zahvaljujući teretani i zdravoj ishrani

Fitness ikona koja će vas natjerati da se pokrenete

Courtney Tailor je manekenka, bikini sportašica i glumica. Ona je danas poznata u svijetu fitnessa zbog svoje fenomenalne figure.

Slike je počela objavljivati još 2014. godine, a ubrzo je stekla i mase sljedbenika. Do 2016. godine postala je fitness senzacija, te inspiracija mnogima da vode zdraviji način života. Ovo je njena priča:

Postignuća

  • Bikini takmičarka
  • Brojne nagrade
  • Fitness ikona
  • Online senzacija

Biografija

Courtney je rođena i odrasla u državi Lone Star u Teksasu (SAD), te je bila vrlo aktivna kao dijete. Sudjelovala je u brojnim sportovima u njenoj školi. Najviše je uživala u fudbalu, odbojci, gimnastici, jahanju i ronjenju. Ipak, tokom djetinjstva ona nije vježbala u teretani, te je tek kasnije otkrila čari fitness načina života.

Gluma

Odrastajući, njena najveća strast je bila gluma. U dobi od 13 godina je dobila priliku da se okuša u glumi. Pored brojnih reklama i emisija, Courtney se pojavljivala i u poznatim TV emisijama i filmovima.

Početak fitness putovanja

Tokom Courtneyinog napretka kao glumice, ona je shvatila važnost održavanja kondicije i zdravlja. Počela je vježbati u teretani tokom srednje škole, koristeći fitness kao bijeg od pritiska ove karijere. S 14. godina ona je započela svoj fitness put.

Ljubav prema treningu

U sljedećih nekoliko godina Courtney se trudila da jede zdravo i da redovno vježba. Pratila je čistu, dobro isplaniranu ishranu, te su je počele zanimati poznate fitness ikone poput Ashley Kaltwasser. 2013. godine, Courtney je počela dizati tegove u teretani, te je uskoro primijetila velike promjene u svom izgledu.

Takmičenja

Courtney je do svoje 20. godine razvila impresivnu tjelesnu građu. Zbog ljubavi prema fitnessu, počela je zanemarivati glumu. Usredotočila se na oblikovanje figure za bikini takmičenja. Nakon intenzivnih priprema, Courtney se pojavila na prvom takmičenju - NPC West Coast Classic 2016. godine. Iako nije pobijedila, ovo iskustvo ju je motivisalo da se još više trudi.

Trening i ishrana

Kada je prvi put počela s vježbanjem, Courtney je radila samo kardio. Ali nakon što su je inspirisali brojni bikini sportisti i fitness ikone, ona je počela dizati teške utege, te se sve manje fokusirala na kardio. Ovo joj je omogućilo da oblikuje tjelesnu građu za takmičenja. Osim toga, Courtney zna i važnost pravilne ishrane. Trudi se da svakodnevno jede nekoliko manjih obroka kako bi održavala brz metabolizam. Uvijek bira zdrave namirnice poput voća, povrća, nemasnog mesa i mahunarki.

Podijeli članak