Lily oduševljava milione svojom sjajnom figurom, ali njen put do uspjeha nije bio jednostavan

Ona može biti vaša inspiracija

Rođena i odrasla u Australiji, Lily Bowman fitness je blogerica koja je oduševila mnogo ljudi širom svijeta svojim fenomenalnim slikama. Međutim, Lilyin put do uspjeha bio je popločen teškim izazovima.

Tokom srednje škole, u pokušaju da smrša, Lily je postala opsjednuta ishranom i treningom. Provodila je sate svakodnevno radeći kardio, a ishrana joj se sastojala od krekera i limenke tune. Kao rezultat toga, i njeno tijelo i um počeli su patiti. Tek kad je Lily započela s treningom snage i potpuno novom dijetom, njen život se napokon okrenuo nabolje. Evo njene priče:

Postignuća

  • Fitness ikona
  • Online celebrity
  • Model

Biografija

Lily Bowman bila je energično dijete dok je odrastala. Voljela je da se bavi sportom i sudjeluje u takmičarskim aktivnostima, od košarke do sprinta. Ipak, za važnost treninga utega i kardio saznala je tek kasnije.

Debljanje

Kako su se Lilyne srednjoškolske godine bližile kraju, ona je usporila sa svojom fizičkom aktivnošću i počela je voditi sjedilački način života. Ovo se brzo pokazalo na njenoj figuri. Ona je to shvatila i šokirala se, te je odlučila da je vrijeme za neke radikalne promjene.

Ekstreman pristup ishrani

Kako bi smršala, Lily je počela raditi ekstremne stvari. To je uključivalo dugotrajne kardio treninge, te izbacivanje nekih namirnica iz ishrane. To joj nije donijelo rezultate koje je htjela. Njeno samopouzdanje je bilo niže nego ikad, a figura ni približna onoj koju je priželjkivala.

Trening snage kao rješenje

Nakon niza mjeseci, Lily je shvatila da je pretjerivala sa strogom ishranom. Metode koje je koristila donijele su joj samo zdravstvene probleme i nezadovoljstvo. Kako bi promijenila stvari na bolje, ona je prihvatila potpuno novi pristup. Umjesto da cijeli dan vježba i ograničava unos hrane, Lily je počela s dizanjem utega. Njeni treninzi su postali kraći, ali mnogo intenzivniji. Osim toga, ona je u svoju ishranu dodala puno zdrave hrane.

Uspjeh

Ove promjene su se uskoro isplatile, te je ona počela izgledati bolje i osjećati se zdravije. Ona je kroz godine doživjela potpunu transformaciju, te je uspjela steći i veliki uspjeh u svijetu fitnessa. Danas je ona inspiracija drugima koji se nalaze u sličnoj situaciji ili su izgubljeni i ne znaju kako započeti svoj fitness put.

Podijeli članak