Zdrave grickalice koje možete jesti kada ste u žurbi

Kako se zdravo hraniti i kada smo puni obaveza

Svi bismo vjerovatno voljeli da više pazimo na ishranu, međutim, mnogi od nas imaju previše zauzete rasporede, stoga nam je teško raspodijeliti vrijeme i za pripremu zdravih grickalica. Ponekad je najlakše zgrabiti neku čokoladicu i pojesti je dok smo u pokretu.

Srećom, postoje i ukusni izbori grickalica koje možete ili kupiti ili pripremiti za malo vremena kako biste uživali u zdravoj hrani tokom cijele sedmice.

Proteinske čokoladice

Proteinske pločice se dugo istražuju zbog svojstava koje imaju na zdravlje. Međutim, obzirom na novo istraživanje o opasnostima šećera i njegovoj količini u našoj ishrani, ne čudi podatak da brojne firme koje proizvode proteinske čokoladice stavljaju puno hranjivih sastojaka u svoje proizvode. Važno je da odaberete zdrave proizvode, te da detaljno pročitate etiketu na čokoladici.

Kokice sa sirom

Iznenađeni ste jer se na ovoj listi nalaze kokice i sir? Kokice su izuzetno zdrava i ukusna grickalica, te su dobar izvor vlakana, a sadrže malo kalorija. Odaberite sir poput parmezana, te ga jednostavno narežite na svježe spremljene kokice.

Hrskavi slanutak

Volite hrskavu hranu, ali ne želite pretjerivati u unosu ugljikohidrata? Prženjem i dodavanjem određenih začina možete napraviti slanutak sličan hrskavom čipsu.

Orašasti plodovi i sjemenke

Orašasti plodovi i sjemenke imaju mnoštvo zdravstvenih prednosti. Možete birati između kikirikija, pistacija, indijskog oraha, badema i još mnogo toga. Orašasti plodovi se mogu pronaći u bilo kojem supermarketu. Oni će vam pružiti zdravu dozu masnoća i proteina koje možete unositi u pokretu.

Grčki jogurt

Grčki jogurt je bogat proteinima i zdravim sastojcima, ali se može pretvoriti u šećernu bombu punu kalorija ako ne obratite pažnju na oznake s hranjivim sastojcima. Posuda s grčkim jogurtom nudi vam 15 grama ukusnih proteina. Držite se nezaslađenih verzija koje sadrže malo šećera i manje količine masti.

Jabuke i bademi

Jabuke i bademi čine savršenu kombinaciju slatkog i slanog obroka punog proteina. Jednostavno izrežite jednu jabuku, a zatim je umočite u nezaslađeni puter od badema.

Kikiriki puter i celer

Niste ljubitelj jabuka? Pokušajte kombinovati celer sa svojim omiljenim prirodnim puterom od kikirikija kako biste stvorili ukusni međuobrok koji će vas posjetiti za dane provedene u osnovnoj školi. Jednostavno izrežite nekoliko stabljika celera i prelijte ih svojim omiljenim puterom od kikirikija.

Sjemenke bundeve

Sjemenke bundeve su izuzetno zdrave proteinske grickalice. Jedna šoljica sjemenki sadrži malo kalorija, ali ima visok sadržaj proteina od čak 17 grama.

Humus i povrće

Humus u kombinaciji sa slanutkom, crvenom paprikom, mrkvom ili celerom je ukusna grickalica puna vitamina. Ovo će biti odlična alternativa nezdravom čipsu koji biste kupili u marketu.

Podijeli članak