Uživa u bodybuildingu: Atraktivna Melissa ruši stereotipe o ženama i dizanju tegova

Melissa i njena priča o postizanju figure iz snova

Melissa Carver je popularna fitness ikona i bikini model. Ona se danas takmiči na brojnim natjecanjima širom svijeta, a na Arnold festivalu 2017. godine, ova impresivna djevojka je osvojila 1. mjesto.

Melissa sa svojim fanovima svakodnevno dijeli vrijedne savjete o vježbanju, ishrani i pravilnom oporavku. Ovo je njena priča:

Postignuća

  • Fitness model
  • IFBB Bikini Pro sportistkinja
  • Online ikona

Mnogi se pitaju kako trenira

Iako je Melissa veliki fan treninga snage, ona zna da za neke ljude odlazak u teretanu nije opcija. Iz tog razloga, ona na svojim profilima često dijeli treninge kod kuće. Na ovaj način ona pokazuje da je moguće održavati formu, čak i bez upotrebe utega.

Omiljene vrste treninga

Melissa najviše voli vježbati navečer, jer u ovom periodu u teretani ima najmanje ljudi, što joj omogućava da se u potpunosti usredotoči na svoje treninge. Kada bi morala birati jednu mišićnu skupinu koju bi izdvojila kao omiljenu, Melissa bi odabrala gluteus. Njene omiljene vježbe su deadlifts, varijacije čučnjeva i potisak kuka.

Ishrana

Melissa ne može uvijek pronaći vrijeme za pripremu zdravih obroka. Iz tog razloga, ona hranu priprema unaprijed kako bi uvijek bila spremna za sljedeću sedmicu. Najčešće koristi namirnice poput slatkog krompira, smeđe riže, piletine, brokula, avokada, zelene salate, nemasnog jogurta i bobica.

Šta možemo naučiti od nje?

Melissa je djevojka koja je izuzetno posvećena bodybuildingu i fitnessu. Ona je svjesna koliko je naporan rad i predanost važna da bi postigla uspjeh koji priželjkuje. Njen mentalnitet joj omogućava da ostane posvećena svojoj dijeti i treninzima.

Podijeli članak