Plavuša koja izgledom oduzima dah: Micky dominira društvenim mrežama

Ikona koja će vas motivisati

Micky Parker je australijska lična trenerica, fitness model i nutricionistkinja. Njezin put u fitness svijet započeo je 2011. godine, nakon godina bavljenja sportom u srednjoj školi.

Ona je odlučila poboljšati svoju figuru dizanjem tegova, a ubrzo nakon toga se potpuno zaljubila u svoj novi hobi i pretvorila ga u stalnu karijeru. Ovo je njena priča:

Postignuća

  • Fitness model
  • Online ikona
  • Nutricionistkinja
  • Personalna trenerica

Biografija

Micky je još kao djevojčica uživala u brojnim sportovima, poput gimnastike, atletike i taekwondoa. Međutim, tada još nije planirala vježbati u teretani, te je kasnije mislila kako je dizanje tegova samo za muškarce.

Ljubav prema treningu snage

Nakon završetka škole, Micky je potpuno promijenila mišljenje o dizanju tegova. Iako je bila u formi, ona je htjela još više raditi na svojoj figuri. Na početku je imala personalnog trenera koji ju je usmjeravao, međutim, kako je njeno znanje postajalo sve bolje, ona je vremenom i sama postala fitness trenerica.

Njen cilj

Ona je svoju strast za dizanjem tegova pretvorila u posao s punim radnim vremenom. Danas radi kao osobna trenerica i nutricionistkinja, te pomaže drugima svojim korisnim savjetima.

Trening

Njeni treninzi se sastoje od HIIT-a na bazi kardio tehnike i dizanja tegova. Ona uživa u treningu s utezima zbog nevjerovatnih koristi koje on nudi. Pored ove dvije vrste treninga, Mickey također voli ići u šetnju ili isprobavati nove stilove treninga kako bi stvari bile zanimljive.

Ishrana

Kao i mnoge fitness trenerice, Mickey vodi dosta računa o svojoj ishrani. Ipak, ona nije previše rigorozna. Smatra kako je ključ umjerenost, te se trudi da jede dovoljno proteina, ugljikohidrata i zdravih masti kako bi imala pravilan unos važnih hranjivih sastojaka.

Podijeli članak