Ishrana koja je starletu dovela na vrh: Tajne dijete i treninga Kim Kardashian

Zvijezda otkrila kako je smršala nakon porođaja

Ako postoji osoba koja je svojim tijelom osvojila cijeli svijet to je definitivno Kim Kardashian. Ipak, postizanje njene fenomenalne figure zahtijevalo je dosta odricanja u kuhinji i teretani.

Zvijezda radi na svom tijelu čak šest puta sedmično, te se uglavnom fokusira na kondiciju za izdržljivost i jačanje snage. Kim rijetko preskače trening, te se strogo drži svoje ishrane. Upravo ovo joj je pomoglo da povrati figuru i kondiciju nakon trudnoće.

Atkinsova dijeta

Postoji razlog zbog kojeg je Kardashian West uspjela održati figuru i nakon trudnoće, a to je uglavnom zahvaljujući njenoj prošloj predanosti Atkinsovoj dijeti. Atkinsova dijeta poznata je po tome što gotovo u potpunosti smanjuje unos ugljikohidrata, a umjesto toga uključuje obilje proteina i zdravih masti, slično Dukan dijeti u koju se navodno kune Kate Middleton.

Međutim, nakon potpunog izbacivanja ugljikohidrata Atkinsova dijeta vas potiče da ih vratite u svoju ishranu u malim obrocima, kako biste izbjegli potpuno oduzimanje ugljikohidrata.

Biljna ishrana

Iako je navodno izgubila oko 20 kilograma nakon trudnoće uz pomoć Atkinsonove dijete, kasnije je Kim otkrila kako je počela unositi više ugljikohidrata u svoju ishranu nakon nekog vremena. Naime, njena trenerica joj je savjetovala da prije treninga unosi ugljikohidrate i male količine masti i proteina. Uz obroke također uvijek jede voće i povrće koje je potrebno za efikasnu razgradnju i apsorpciju hranjivih sastojaka.

Bez prerađene hrane

Melissa Alcantara je njena personalna trenerica koja joj je pomogla da iz ishrane izbaci sve što je nezdravo i bespotrebno obrađeno. Kim je iz ishrane izbacila vafle, krekere i hrskave poslastice, a počela je unositi puno više povrća i voća.

Trening s utezima

Kim je kroz godine potpuno promijenila svoju rutinu vježbanja. Ona se trudi da vježba šest dana sedmično, bez izgovora. Kim je prethodno otkrila kako se budi u 5:30 ujutro kako bi trenirala. Vježba otprilike sat vremena dnevno, te to obično uključuje dizanje tegova.

Podijeli članak