Stručnjaci upozoravaju na brzu dijetu Kim Kardashian: Učinkovito, ali nimalo pametno

Da bi mogla odjenuti na Met Gali haljinu Marilyn Monroe, Kim Kardashian podvrgnula se brzoj dijeti.

Stručnjaci upozoravaju na brzu dijetu Kim Kardashian: Učinkovito, ali nimalo pametno

Kim je nosila haljinu Marilyn Monroe na Met Gali, no nije joj pristajala, pa je odlučila brzo smršavjeti uz dijetu koju stručnjaci ne odobravaju.

Kako je slavna Amerikanka brzo skinula kilograme?

"Nosila sam odijelo za saunu dva puta dnevno, trčala na traci i potpuno izbacila sav šećer i ugljikohidrate, a jela samo povrće i proteine. Nisam se izgladnjivala, ali sam bila stroga", kazala je Kim.

Ona je za samo tri sedmice skinula sedam kilograma, zbog čega je uspjela odjenuti skupocjenu haljinu od 6000 kristala i čija vrijednost se procjenjuje na oko 10 miliona dolara.

Naravno, zasjala je u njoj i zasjenila apsolutno sve na crvenom tepihu, ali način na koji je skinula kilograme nije baš najbolji.

"Kimina dijeta definitivno nije siguran način mršavljenja", rekao je glasnogovornik Državne akademije prehrane i dijetetike New Yorka Jonathan Valdez za Women’s Health.

Trenerica Bree Mitchell smatra nerealnim ovakav gubitak kilograma u kratkom roku.

"Teško je očekivati da je izgubila salo. To je prije težina vode", kazala je Mitchell.

Mitchell pojašnjava da izbacivanje ugljikohidrata i šećera iz prehrane može dovesti do gubitka kilograma, ali to nije poželjno.

"Ugljikohidrati su glavni izvor energije za vaše tijelo. Izbacivanje ugljikohidrata iz prehrane može uzrokovati da vaše tijelo smanji količinu inzulina koji proizvodi, što zauzvrat uzrokuje promjenu u radu metabolizma", pojasnila je.

Ipak, Kim nije dugo bila na dijeti, pa je nedugo nakon toga počela da objavljuje snimke na Instagramu na kojima se vidi kako uživa u pizzi i krofnama.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak