Od slabašne tinejdžerke do zvijeri: Fitness trenerica koja nikad ne odustaje

Soph Allen ima inspirativnu transformacijsku priču

Soph Allen je fitness ikona i inspiracija za mnoge ljude upravo zbog svoje zanimljive fitness priče.

Naime, ova djevojka je nakon rutinske operacije imala komplikacije zdravlja, zbog čega se njen život tokom noći potpuno promijenio. Ovo je njena priča:

Uspjeh u karijeri

  • Fitness trenerica
  • Model
  • Digitalna influencerica

Problemi sa zdravljem

Sophie Allen je još 2011. godine bila podvrgnuta rutinskoj operaciji, međutim, došlo je do komplikacija nakon zahvata. Ona je zbog infekcije imala brojne probleme sa zdravljem, te je nekoliko mjeseci provela u kući i bolnici bez mogućnosti da se kreće i uživa u životu.

Uspjeh

Nakon oporavka Sophie je shvatila važnost dobrog zdravlja i pravilne ishrane. Odlučila je stvari uzeti u svoje ruke i potpuno se posvetiti zdravoj ishrani i vježbanju. Htjela je da bude jaka, u formi i da bude zdrava. Svu svoju snagu je usmjerila u to da bude zdrava i da brine o sebi. Za početak, počela je s redovnim treninzima i zdravom dijetom.

Inspiracija fanovima

Njena strast za vježbanjem je svakim danom sve više rasla, a odraz u ogledalu joj se sve više sviđao. Ona je odlučila da objavi fotke svoje transformacije na online profilima. Nedugo nakon toga Soph je dobila veliki broj pratioca koji su u njenoj priči i figuri vidjeli inspiraciju.

Vježbanje

Ova inspirativna fitness ikona vježba čak šest puta sedmično, te radi kombinacije kardio treninga i treninga snage. Obožava HIIT trening, te vjeruje kako je ovo odlična vježba za izgradnju mišića i gubitak dodatnih kilograma. Obično odmara nedjeljom, ali čak i tokom dana odmora ona vozi biciklo ili ide u šetnju.

Ishrana

Soph jede više manjih obroka tokom dana, kao i mnoge druge fitness ikone. Ovo joj pomaže da održava brz metabolizam i visoke razine energije kako bi obavljala treninge na najbolji mogući način. Obožava namirnice poput lososa, tikvica, kvinoje, proteinskih šejkova, različite začine, brokule, mrkve, rižu i slično.

Podijeli članak