Muškarci opčinjeni njenom ljepotom, a žene joj zavide na figuri iz snova

Brazilka nastavlja ulagati u sebe

Carol Saraiva je djevojka iz Brazila koja je potpuno zaludila fitness zajednicu zbog svoje fenomenalne figure. Ova djevojka je oduvijek voljela vježbanje, ali tek kada je otkrila trening s utezima njen život se potpuno promijenio.

Ona je vježbanjem poboljšala fizičku spremnost, te je tako postala jača, a njena figura je dovedena do savršenstva. Ovako je tekla njena karijera u svijetu fitnessa:

Uspjeh u karijeri

  • Fitness ikona
  • Bikini takmičarka
  • Poznati model

Ljubav prema sportu

Carol je oduvijek uživala u vježbanju, te je kao mlada djevojka uglavnom trenirala odbojku. Međutim, ovakvi sportovi su umarali njeno tijelo, te je ona često imala povrede nakon vježbanja. Zbog toga je odlučila da se pozabavi istraživanjem kako bi saznala koja metoda vježbanja je korisna za nju. Tada je saznala za trening s utezima, što joj je potpuno promijenilo život.

Bodybuilding

Nakon godina provedenih u teretani ova inspirativna fitness ikona je ojačala svoje mišiće i zglobove. Počela je sve više vremena posvećivati svom tijelu i treninzima, te je dosta istraživala o tome. Pronašla je i trenera koji joj je kasnije postao suprug, te joj je on pomogao da nauči više o bodybuildingu i zdravoj ishrani.

Kako Carol trenira?

Carol uživa u vježbama za noge i ramena, te obično kombinuje složene pokrete s izolacijskim. Trudi se da bude kreativna u vježbama kako bi joj uvijek bilo interesantno da vježba. Što se tiče ramena, vjeruje kako razvojem širokih ramena stvara iluziju manjeg struka.

Dijeta fitness trenerice

Iako često naglašava važnost vježbanja, Carol također vjeruje kako je pravilna ishrana ključ savršene figure. Ona jede čistu hranu, te unosi malo ugljikohidrata. Uglavnom svoje obroke fokusira na unos proteina i zdravih masti za izgradnju mišića.

Podijeli članak