Danas ponosno pokazuje svoju savršenu figuru, a nekad je bilo stid njenog tijela

Bila je ovisna o vježbanju, što je utjecalo i na njeno mentalno zdravlje

Internet je pun inspirativnih transformacija popularnih fitness trenerica koje rado dijele savjete i metode koje su im pomogle da steknu naviku redovnog vježbanja. Priča Danny Levy je nešto drugačija.

Naime, ova inspirativna fitness ikona je prije bila opsjednuta vježbanjem, što je rezultiralo lošim fizičkim i mentalnim zdravljem. Ona je svakodnevno vježbala i po šest sati, što je naravno bilo previše. Ovo je njena priča:

Uspjeh u karijeri

  • Fitness model
  • Personalna trenerica
  • Urednica časopisa

Ljubav prema vježbanju

Danny Levy je kao djevojčica uživala u vježbanju, poput plesa. Uvijek je voljela različite oblike fizičkih aktivnosti, ali vremenom je čak i ova zdrava navika postala izuzetno loša za nju. Naime, kada je odrasla ona je počela previše vježbati, a njeni treninzi su znali trajati i po 6 sati.

Loše zdravlje

Naravno sve ovo je izuzetno utjecalo na njeno stanje, kako fizičko, tako i mentalno. Ako bi propustila trening, ona bi dobila napad panike. Ovo ju je polako uništavalo, te je nakon odlaska doktoru shvatila da ima veliki rizik od razvoja anoreksije.

Vrijeme za promjenu

Njeni roditelji su se brinuti za njeno zdravlje, te su odlučili da joj pomognu. Danny je shvatila koliko je opsesija za vježbanjem utjecala na njen život i zdravlje, te je odlučila da mora usporiti. Nije potpuno prestala s vježbanjem, samo je pokušala naučiti slušati svoje tijelo.

Njen život danas

Njen život više ne vodi vježbanje, već se uklapa u njega. Ima dana kada nikako ne trenira, te je to sasvim u redu. Vremenom je proširila svoje znanje o vježbanju, te je postala i lična trenerica.

Trening i ishrana

Prema Danny, pravilnim pristupim vježbanju je moguće da poboljšamo figuru i zdravlje u veoma kratkom periodu. Ona prati zdravu ishranu koja ubrzava njen metabolizam, a u kombinaciji s vježbanjem ona postiže visoku kondiciju i izgradnju mišića.

Podijeli članak