Život je ljepši kad vjerujete u sebe: Vatrena Cassie se uz vježbanje zaljubila u sebe

Samopouzdanje joj je poraslo kada je počela vježbati

Cassie Badass Fit je popularna Instagram djevojka i zgodna fitness trenerica.

Ona je kroz godine vježbanja i zdrave ishrane isklesala figuru iz snova, te svojim pratiocima i prijateljima služi kao fitness inspiracija.

Postignuća

  • Fitness model
  • Trenerica
  • Senzacija na društvenim mrežama

Ljubav prema vježbanju

I kao djevojčica Cassie je obožavala sportove. Okušala se u različitim sportovima, te je najviše uživala u odbojci, trčanju i košarci. Ovo je bio odličan način da izgradi temelje za karijeru u svijetu fitnessa.

Vježbanje u teretani

Kako je odrastala, Cassie je tražila načine da ostane u pokretu. Pokušala je s vježbanjem u teretani i nije joj trebalo puno da se potpuno zaljubi u ovaj način vježbanja. Ona je vremenom poboljšala svoju figuru, što joj je dalo dodatnu motivaciju da nastavi s trudom.

Karijera fitness trenerice

Cassie je svoje znanje odlučila podijeliti sa svojim fanovima na Instagramu. Stekla je veliku slavu, te je odlučila da pomogne svojim pratiocima da shvate važnost vježbanja i zdrave ishrane. U svojoj teretani je počela raditi kao fitness trenerica, a svoje online platforme je koristila da dijeli savjete o vježbanju sa svojim sljedbenicima.

Kako Cassie vježba?

I tokom srednje škole Cassie je radila trening s tegovima, stoga joj je ovo bilo prirodno i kako je odrastala. Pored treninga snage, uz koji gradi mišiće, Cassie naglašava i važnost kardio treninga. Ona vježba i do 7 puta sedmično kada za to ima vremena, te rijetko uzima slobodne dane.

Ishrana

Cassie jede zdravu hranu tokom cijele godine, ali ona se ne voli ograničavati kada je ishrana u pitanju. Smatra kako je važno da uživamo u hrani, te da je uredu da ponekad grickamo nezdravu hranu u kojoj uživamo, ako će nas to učiniti sretnim. Ipak, ključ je u umjerenosti, stoga odmah nakon cheat obroka ona nastavlja s redovnom rutinom ishrane.

Šta možemo naučiti od Cassie?

Cassie nas motiviše da uvijek tražimo načine da radimo na sebi. Počnite eksperimentisati s različitom hranom i sportovima i pronađite ono što vam odgovara, a što istovremeno jača vaše mentalno i fizičko zdravlje. Vremenom će se i vaša figura poboljšati, a tako i samopouzdanje. Kada imamo samopouzdanje, život postaje puno lakši.

Podijeli članak