Njeno tijelo postavlja standarde: Kim Kardashian izgledom plijeni pažnju

Svi znaju za njenu savršenu figuru oblikovanu poput pješčanog sata

Ako postoji jedna osoba čije tijelo je opčinilo cijeli svijet, to je Kim Kardashian West. 

Mnogi njenu figuru povezuju s plastičnim operacijama i estetskim korekcijama. Ipak, Kim se i dalje trudi da redovno radi na svom tijelu, te vježba i do šest puta sedmično.

Uz pomoć intenzivne dijete i redovnih treninga snage i izdržljivosti, Kim je uspjela bez problema vratiti figuru i kondiciju nakon dvije intenzivne trudnoće. Kim danas rado dijeli savjete i metode koje su njoj bile korisne:

Kim ima pomoć u teretani

Kim trenira s personalnom trenericom Melissom Alcantara, koja joj pomaže da ostane motivisana i dosljedna svom treningu. Melissa je također pomogla Kim da nauči pravilnu formu za izvođenje vježbi. Fitness trenerica joj je kreirala plan treninga kojeg se Kim drži.

Dobra organizacija

Kim je žena koja mora voditi vlastiti brend i brinuti o djeci, dakle, ona nema vremena za bacanje. Stoga je dobra organizacija ključna. Ona uz pomoć trenerice i svojih nutricionista ima savršen plan ishrane i treninga.

Trening otpora

Kim obožava trening otpora, te je to metoda vježbanja koju najviše koristi. Ponekad radi i kardio, ali uglavnom bira vježbe s tegovima i tjelesnom težinom. Ona ponekad čitav trening posveti jednoj grupi mišića, poput trbušnih mišića ili gluteusa. Kim se fokusira na formu i trudi se da pokreće mišiće na pravi način.

Ishrana

Kim je velika zagovornica Atkinsonove dijete, koja zahtijeva smanjenje unosa ugljikohidrata. Ipak, s vremena na vrijeme ona ponovo uključuje zdrave ugljikohidrate u ishranu, pored svakodnevnog unosa pravih količina proteina i masti.

Podijeli članak