Od mršavice do zgodne fitness trenerice: Valia pršti od seksipila

Izgradila je tijelo i reputaciju

Valia Ayyar je popularna ikona u svijetu fitnessa. Poznata je po mnogobrojnim medaljama koje je osvojila tokom fitness takmičenja. 

Svojim radom i upornošću je uspjela ostvariti snove, a nije joj uvijek bilo lako da pronađe rješenje. Ovako je teklo njeno fitness putovanje:

Postignuća

  • Bikini natjecateljica
  • Fitness trenerica
  • Model

Njena priča

Valia nije oduvijek uživala u vježbanju. Dok je bila mlađa nije se bavila sportovima, te nije pretjerano razmišljala o zdravoj ishrani. Odlučila je da promijeni svoj izgled, te je počela s treninzima.

Ljubav prema vježbanju

Na početku je Valia vježbala samo kako bi se osjećala bolje, a vremenom su dolazile i fizičke promjene. Sve ovo ju je dodatno motivisalo da nastavi s trudom. Njeno fizičko i mentalno zdravlje su se poboljšali, te je ona shvatila da je pronašla svoju pravu strast.

Trening

Valia je isprobala različite načine vježbanja tokom godina. Ona obožava trening nogu i core-a, te također radi na svojoj ravnoteži kako bi tonirala tijelo. Ona vježba i do pet puta sedmično, ali shvata i važnost oporavka, te se pobrine da se odmara barem jedan dan.

Zašto je tako inspirativna?

Valia nije bila zadovoljna sa svojom figurom, te je odlučila da to promijeni. Nakon što se učlanila u teretanu shvatila je koje su sve prednosti redovnog vježbanja i dizanja tegova. Ovako je ojačala i fizički i mentalno i zahvalna je na svom fitness putovanju.

Podijeli članak