Vježbe za zatezanje različitih mišića na stomaku

Trbušnjaci

Stomak se uvijek prvi primjeti onda kada se udebljate nekoliko kilograma. Poveća se obim središnjeg dijela stomaka, ili vam se stomak napravio u obliku gume od previše sjedenja. Ne brini se, uz pomoć ove ilustracije, znat ćete tačno koja vam vježba odgovara, kako biste se mogli posvetiti u skidanju masnih naslaga. 

Vježba 1. 

Legnite na podlogu za vježbanje, gdje će vam gornji dio leđa biti malo uzdignut, a dlanovi pozicionirani ispod zadnjice. Ispravite noge i preklapajte ih jednu preko druge, u formi nožica. Pogledajte video. 

Vježba 2.

Legnite na podlogu za vježbanje, prebacite desno stopalo na lijevo koljeno i dižite leđa od poda, tako da lijevim laktom dotičete to desno stopalo. Zatim promjenite pozicije nogu i laktova, pa radite još ponavljanja. Pogledajte video. 

Vježba 3.

Legnite na podlogu za vježbanje, stavite ruke na sljepočnice, savijte noge u koljenima i podižite gornji dio leđa. Pogledajte video. 

Vježba 4. 

Legnite na podlogu tako da vam donji dio leđa bude uzdignut, a noge ispravljene na naprijed. Pomjerajte noge gore-dole, naizmjenično. Pogledajte video.

Vježba 5.

Legnite na podlogu, savijte noge u koljenima i u položaju sa dignutom glavom i leđima pokušajte dodirnuti pete vrhovima prstiju (lijevu nogu sa lijevom rukom). Pogledajte video.

Podijeli članak