Našminkajte se kao Kim Kardashian

Video tutorijal

Sa šminkom se popravljaju konture nosa, ističu se jabučice i odstranjuju se svi nedostaci. Ako želite da ličite na Kim Kardashian, odnosno da se našminkate kao ona, ova djevojka koja je ekspert u šminkanju će vam pomoći svojim savjetima i tutorijalom. Uz pomoć njenih savjeta možete lako transformisati bilo koji oblik lica.

"Prvo osvjetlite ten, koristeći svjetliji puder od boje vaše kože, nanesite ga ispod očiju, na vrhu nosa i na po cijelom čelu. Ako imate malo čelo, stavite više pudera, a imate veće, stavite ga minimalno koliko možete.", preporučuje ova šminkerica.  Obrnuta preporuka važi i za bradu - manja brada, manje pudera i obrnuto. 

Kada zavrišite sa nanošenjem svjetlog pudera, na red je taman, koji se stavlja na rubovima lica, vanjskim rubovima nosa i na kapke. Kombinacija svjetlog i tamnog, nos čini manjim i ljepše definisanim. 

Na kraju stavite malo svjetlijeg pudera, na predjelu oko očiju, jagodice i brade, nanesite sjenilo, rumenilo i maskaru. Kombinacija raznih pudera ne djeluje vještački, već se na kraju dobije jako prirodan izgled. 

Podijeli članak