Hit dijeta - ležite i mršate

Zanimljivosti

Zvuči nevjerovatno, ali japanski doktor Fukucudži tvrdi da se ležanjem mogu izgubiti nakupljeni kilogrami. Navodno ovaj doktor se već deset godina služi ovim metodom i pomaže ženama da smršaju u rekordnom roku. Osim što je jako laka, ovaj dijeta je u cijelosti i besplatna. Sve što vam treba jeste peškir, koji trebate uviti kao rolnu, konopac, ravna površina i 3-5 minuta vašeg veremna. 

Šta trebate raditi u tih nekoliko minuta? - Da ležite! Ovo su uputstva:

Savijte peškir u čvrstu rolnu i dobro je pričvrstite užetom kako ne bi izgubilo svoj oblik. Potrebno je da sjedne na pod ili neku drugu ravnu i tvrdu površinu. Stavite zamotani peškir ispod leđa. Peškir treba da bude malo širi od vaših leđa. Zatim legnite, noge ispravite, raširite ih u širi ramena, a stopala okrenite ka unutra, tako da vam se dodiruju palčevi. Ruke postavite iznad glave, dlanove okrenite ka podu, a male prste na rukama međusobno sastavite. 

Ponovite ovu "vježbu" tri puta na dan u trajanju od 3 do 5 minuta. Važan savjet je taj da poslije vježbe ne ustajete odmah. Prvo se okrenite na stranu dok ležite, pa se polako isravite do sjedećeg položaja i na kraju ustanite. Oni koji imaju problema sa leđima treba da se posavjetuju sa doktorm prije početka ove dijete. 

Podijeli članak