Najveći ikad prije bavljenja bodybuildingom

Kako su izgledali

Iako su postali planetarno poznati zbog svojih fascinantnih tjelesnih figura, čija izgradnja je postala njihov životni poziv i u koju su uložili bogatstvo, te potrošili cijele godine života, i bodybuilding velikani su nekada bili samo dječaci sa snovima.

Stoga, veoma je zanimljivo vidjeti kako su izgledali godinama prije početka ozbiljnog bavljenja ovim sportom, čije su u narednim godinama postali ikone.

Arnold Schwarzenegger

Čovjek kojeg na treba posebno predstavljati, i koji bez obzira na sve važi za najveću ikonu bodybuildinga, još kao jako mlad je imao fascinantnu figuru, te bio neuporedivo razvijeniji od svojih vršnjaka. Ipak, potpunim vraćanjem u vrijeme dok je pohađao osnovnu školu, teško bi bilo za ovog mladog Austrijanca predvidjeti da će biti najveći ikada.

Frank Zane

Nekadašnji vlasnik titule Mr. Olympia i čovjek za kog se i danas kaže da je imao najskladnije tijelo ikada viđeno, i kao mlad, ali i danas kao star, uvijek se izdvajao od vršnjaka i djelovao razvijenije i u boljoj formi.

Lou Ferrigno

Hulk stvarnog života, jedan je od bodybuildera zlatne generacije, koji je imao priliku družiti se i stajati na bini sa nekima od najvećih svih vremena, veliki je Lou Ferrigno.

Franco Columbu

Četverostruki osvajač Mr. Olympije, veliki Franco Columbu, osim po svojoj iznimnoj bodybuilding karijeri, svijetu se predstavio i ulogama u filmovima "Terminator" i "Conan the Barbarian", gdje je glumio zajedno sa kolegom Arnoldom Schwarzeneggerom.

Phil Heath

Najveći bodybuilder današnjice, četverostruki Mr. Olympia i aktuelni vlasnik ove najprestižnije titule, prije bavljenja pozivom u kom će dosegnuti zvijezde, kao i većina vršnjaka, na koledžu je igrao košarku. Stara fotografija čuvenog "The Gifta", već odavno je obišla svijet.

Kai Greene

Jedina prava konkurencija šampiona Phila Heatha, bio je i ostao fantastični Kai Greene. On je u svijet profesionalnog bodybuildinga uspio zakoračiti još sa samo 19 godina, što ga je učinilo najmlađim PRO takmičarem ikada. Od tada pa do danas on sanja dan kada će postati "broj 1", a jedini problem mu je to što se rodio u pogrešno vrijeme, te se mora takmičiti sa nedodirljivim.

Jay Cutler

Četverostruki Mr. Olympia i bodybuilder koji spada u noviju generaciju, ali koji istovremeno važi i za pravu legendu ovog sporta. Jedan je od bodybuildera koji predstavljaju modernu eru "čudovišta velike mase", te je i danas, nakon povlačenja i dalje veoma popularan.

Lee Priest

Vjerovatno najkontraverznija ličnost najveće scene bodybuildinga, Lee Priest, čovjek je kog je uvijek krasila drugačija i bolja tjelesna građa od ostatka svijeta. Tako je bilo čak i dok je bio dječak.

Aziz "Zyzz" Shavershian

Iako nikada nije napravio veličanstvene rezultate na bini, "Zyzz" je prava legenda bodybuildinga i čovjek koji je u svom kratkom životnom vijeku uspio skupiti milione fanova čiji je i dalje uzor. Živio je ludo, brzo, ali sve vrijeme ga je pratila fantastična tjelesna forma.

Tom Platz

Profesor i direktor Međunarodne sportske naučne asocijacije, legendarni Tom Platz, bio je i ostao velikan kog su tokom karijere, pored svih ostalih atributa posebno krasile neviđeno razvijene noge. Njima se divio i najveći iz te generacije bodybuildera Arnold Schwarzenegger. 

Podijeli članak