"Ako udišeš kisik ne bojim te se"

McGregor i motivacija

Najslavniji aktivni borac današnjice definitivno je prva zvijezda UFC-a Conor McGregor. Čovjek koji je krenuo od nule, čovjek koji je svojim radom došao do šampionskog statusa, prvi čovjek kojem je i to bilo malo pa je objedinio dva šampionska pojasa iz dvije različite kategorije u svom vlasništvu. Sve to je dio životne priče jedne od najinspirativnijih ličnosti svijeta sporta.

Zbog svega toga, Irac Conor McGregor je ličnost čije izrečene riječi imaju snagu da pokrenu svakoga kome fali motivacije za svoje životne borbe. U nastavku donosimo deset najupečatljivijih izjava ovog asa borilačkih sportova.

"Ja nisam talentovan, ja sam opsjednut"

"Nema ovdje talenta, ovo je samo naporan rad. Ovo je opsesija. Talenat ne postoji, svi smo jednaka ljudska bića. Možeš biti bilo ko ako uložiš vrijeme u to. Dosegnut ćeš vrh i to je to. Ja nisam talentovan, ja sam opsjednut".

"Što više tražiš izlazak iz komfora, postaješ sve više komforan"

"Tajming pobjeđuje brzinu, preciznost pobjeđuje snagu"

Ukratko, rečenica koja predstavlja njegovu teoriju veličanstvenog uspjeha u oktagonu.

"Nadmoćnost nije vještina, nadmoćnost je stav"

"Ako udišeš kisik, ne bojim te se"

"Ne bojim se nijednog čovjeka. Ako udišeš kisik, ne bojim te se"

"Samouvjeren u pripremi, ponizan u pobjedi"

"U predviđanju sam uvrnut, samouvjeren sam u pripremi, ali uvijek sam ponizan u pobjedi ili u porazu".

"Lojalnost je sve"

"Pazi na one koji paze na tebe. Lojalnost je sve"

"I borba protiv mene je proslava"

"Mogu te učiniti bogatim, mogu da promijenim tvoj život, boriš se protiv mene i to je proslava. Nazoveš kuću, kaže svojoj ženi, draga uspjeli smo, bogati smo".

"Ništa dobro nikada ne dolazi od brige i sjedenja sažaljevajući samoga sebe"

"Ništa dobro nikada ne dolazi od brige i sjedenja sažaljevajući samoga sebe... Ostani pozitivan i nastavi dalje i stvari će se okrenuti nabolje".

"Trebaju mi velike borbe ili će me ovaj status odvesti u dugove"

"Ovaj status traži finu obradu, znate na šta mislim? To je ono što tražim. Ova odijela po mjeri nisu jeftina, ovaj zlatni džepni sat, tri čovjeka su umrla praveći ovaj sat. Zato moram uklanjati ljude, trebaju mi velike borbe ili ću u dugovima završiti prilično brzo".

Podijeli članak