Lični kuhari zvijezda fudbala zarađuju bogatstvo

I do 500 funti dnevno

Nestvarno mnogo plaćeni frizeri fudbalskih zvijezda čije kreacije na glavama predstavljaju na svakoj novoj utakmici, nisu jedine zanatlije koje zahvaljujući astronomskim platama igrača također žive poput predsjednika. 

Oni o kojima se malo zna, a koji stoje iza i kroz svoju ulogu imaju snažan uticaj na predstave igrača su njihovi privatni kuhari - majstori svog posla ali ujedno i nutricionizma koji za pravljenje odabranih jela i savjetovanje igrača zarađuju čak i do 500 funti na dan! Ovo su neki od najuspješnijih.

Jonny Marsh je "must have" kuhar među zvijezdama Otoka

Jonny Marsh je mlada zvijezda među kuharima za čije usluge se "otimaju" neki od najboljih fudbalera svijeta. Tako je na dugoj listi klijenata ovog kuharskog superstara jedan Kevin De Bruyne, sa kolegama iz Cityja Ilkayem Gundoganom i Kyleom Walkerom, a također je kuhao i za velikog Johna Terryja i mnoge druge. 

Jonjo Shelvey i oglas za ličnog kuhara

Tokom 2015. godine igrač Swanseaja Jonjo Shelvey dao je oglas u kome traži ličnog kuhara nudeći pritom najkvalitetnijem kandidatu 65.000 funti godišnju platu plus bonuse. Pored iskustva traženo je i poznavanje sportske ishrane i pravljenja dobro balansiranih jela kakva su važna profesionalnim fudbalerima.

Pogba je iz Italije poveo sa sobom svoju kuharicu

Obaranje tadašnjeg rekorda u visini transfera i prelazak Paula Pogbe iz Juventusa u Manchester United, značio je i selidbu njegove lične kuharice, gospođe bez koje sjajni veznjak nije želio ići na Otok.

Gospođa kuharica je pored pripreme jela Pogbu učila kako da i sam pravi neka jednostavnija, ali i složenija jela.

Messi, Ronaldo i Ibrahimović i njihovi kuhari

Ono što je zajedničko za tri vjerovatno i najveće fudbalske zvijezde današnjice je to da svi oni već godinama imaju svoje lične kuhare koje ne žele mijenjati. Zlatan je čak izjavljivao kako će iz Pariza povesti svog kuhara u Manchester.

Harry Keane i oporavak uz pomoć savjeta kuhara

"U glavi mi je kliknulo da je karijera tako kratka i prolazi tako brzo, moraš iz svakoga dana izvući maksimum. Tako da sam angažovao kuhara da mi kuha kod kuće i pomogne mi tako oporavku", istakao je Harry Keane koji je nakon oporavka krenuo silovito zabijati golove da bi naposljetku i oborio rekord po broju golova postignutih u Premier ligi unutar jedne godine.

"Imam momka koji dolazi i objašnjava mi koju hranu mogu jesti u koje vrijeme. Nikada nisam mnogo gledao na to ali mi je on objasnio šta tijelo radi i kako bi mi moglo pomoći oporavku. Pomogao mi je kod oporavka povrede ligamenata sa određenom hranom koju sam jeo i pomalo mi otvorio oči. Teško da ga ikako viđam jer treniram, a on kuha hranu i ostavlja mi je u frižideru. Imamo dobar plan i čini se da funkcioniše", zaključio je Keane.

Gareth Bale i privikavanje na Španiju uz pomoć kuhara

Nakon prelaska u Real Madrid Gareth Bale je javno rekao da mu lični kuhar pomaže da se navikne na način života u Španiji, a kako je veoma brzo počeo harati terenima širom Pirineja, da se zaključiti da je i kuhar itekako uspio u svom zadatku.

"Bilo je briljantno to kada smo dobili ličnog kuhara, bilo je kao da se izlazilo vani na večeru svake večeri. On brine o tome da jedem prave stravi - voće, povrće, prave tipove mesa i sve to priprema na pravi način", rekao je Bale.

Podijeli članak