5 razloga zašto se večeras morate počastiti kupkom

Jedino što vam treba

Bliži se kraj zime, ali je vrijeme i dalje poprilično hladno i romantičan snijeg koji pada savršen je za ostajanje kod kuće i pripremanje mirisne tople kupke.

Ako vam vremenska prognoza nije dovoljno dobar razlog za kupku, u nastavku otkrijte još pet razloga zašto biste se baš večeras mogli počastiti kupkom.

1. Kupke mogu podići raspoloženje

Toplina kupke i mirisne soli ili ulja koja u u nju dodajete mogu brzo podići raspoloženje. Zato ako vas ova duga zima baca u depresiju, pripremite toplu kupku, odaberite mirise citrusa koji će vas razbuditi i brzo ćete se osjećati puno bolje.

2. Kupke donose bolji san

Pripremite toplu kupku i u nju dodajte ulje lavande. Umirit će vas već i sama toplina vode, a miris lavande će vam dodatno pomoći da nakon kupanja brzo i lako zaspite.

3. Dok se kupate trošite kalorije

Tijekom vruće kupke se znojimo, a onda i trošimo kalorije. Harper’s Bazaar piše da tijekom jedne kupke možemo potrošiti jednako kalorija kao i kod trčanja.

4. Kupke su dobre za zdravlje

One mogu ublažiti simptome prehlade i gripe, jačaju nam imunitet, mogu smanjiti bol u mišićima, ali i smanjiti krvni pritisak.

5. Kupke su sjajne za suhu kožu

Ako imate suhu i iziritiranu kožu pazite da ne ulazite u vruću kupku. Ona treba biti topla i obogaćena eteričnim uljima lavande, masline ili kokosa i tada će suha koža biti nahranjena i smirena.

Podijeli članak