5 napitaka za ravan stomak

Slobodno ih pijte!

Kada pokušavate da smršate, najbitnije je da pijete dosta vode. Ali, ako vam obična voda brzo dosadi i želite nešto što će vas brzo rashladiti, probajte da dodate malo prirodnog ukusa u svoju hladnu vodu ili napraviti frape.  Veoma je bitno da unosite puno zdrave tečnosti, jer će vam to pomoći kod nadutosti i zadržavanja viška vode - a to su dva razloga zašto stomak često izgleda veće.

Jako puno napitaka sadrži puno šećera, puno kalorija i samim tim goji. Na sreću postoji puno osvježavajućih napitaka koje možete piti bez krivice i koji vam mogu pomoći da izgubite kilažu i održite ravan stomak. Ovo je 5 napitaka uz koje možete da utolite žeđ a da se ne ugojite.

Hladan čaj od nane

Čaj od nane je sam po sebi odličan za osvježavanje u toplim ljetnjim danima, ali on se pokazao i kao odličan saveznik u borbi protiv masnoća na stomaku. Čaj od nane pomaže vašem organizmu da bolje vari masnoće, pa se masna hrana, kao što su hamburgeri i šnicle, brže vari, a to smanjuje nadimanje stomaka. Uveče skuhajte nanu, ostavite da se prohladi, a onda ostavite u frižideru preko noći. Ujutru se osvježite domaćim ledenim čajem bez šećera.

Frape od ananasa

Stavite ananas u blender, dodajte malo hladne vode, i dobićete napitak koji ima ukus kao odmor na najlepšoj plaži. A pritom ćete i unijeti sastojke koji se bore protiv masnoća. Ako uz to dodate i kašičicu lanenog semena, učinićete pravu stvar za vaš organizam. Laneno sjeme sadrži zdrave masne kiseline koje, uprkos zastrašujućem nazivu, zapravo pomažu u sagorijevanju masti. A sam ananas sadrži bromelan, enzim koji razlaže proteine, pa tako pomaže u varenju hrane i otklanja nadutost.

Zeleni čaj

Većina polifenola u zelenom čaju su katehini, odgovorni za pojačano sagorijevanje masnoća. Poželjno je piti ga prije vježbanja, pogotovo aerobnog, da bi se pojačalo topljenje masnih naslaga. Jedan od razloga zašto biste bar jednu šoljicu kafe trebali da zamijenite zelenim čajem je i to što smanjuje holesterol i rizike od kancerogenih oboljenja. Raznovrsnost njegove uloge zaštitnika zdravlja obuhvata i pomoć kod dijabetesa, smanjivanje stresa i zaštita zuba od virusnih infekcija.

Frape od lubenice

Sve dok su napravljeni bez dodatih šećera i aroma, prirodni sokovi i šejkovi mogu da budu odličan način da se osvježite, a da pritom ne unesete previše kalorija. A lubenica je odlična baza za sok, jer ima puno vode, pregršt ukusa i nema mnogo kalorija. Ne samo da odlično hidrira, već je lubenica i puna hranljivih materija, kao što su likopeni koji se bore protiv raka, kao i amino kiselina arginin. Studije su dokazale da arginin može da razgradi masnoće u telu i da pomogne kod izgradnje mišića.

Šejk od tamne čokolade

Da, čokoladni šejk zaista može da vam pomogne da smršate. Čokolada, a posebno crna čokolada, može da vam pomogne u mršavljenju jer smanjuje apetit i sprečava nekontrolisanu želju sa slatkišima i grickalicama. Iako ovo zvuči kao ostvarenje sna, imajte u vidu da šejk od čokolade, čaj i ako je bez šećera, ima dosta kalorija. Tako da bi bilo najbolje da vam on zamjeni jedan obrok, a najbolje je da ga popijete za doručak. Dugo ćete biti siti, i nećete imati želju za nezdravim slatkišima.

Podijeli članak