Znate li koji je najzdraviji dio avokada?

Važno je iskoristiti sve

Osim što je jako ukusan, avokado se često spominje kao jedna od najzdravijih namirnica zahvaljujući zdravim masnoćama kojima obiluje. Stručnjaci sada tvrde kako je najzdraviji dio ovog voća vrlo vjerojatno završio u vašoj kanti za smeće.

Pogađate, radi se o košpi. Iako ste vjerojatno već bezbroj puta avokado čistili na isti način – razrežete ga, izbacite veliku košpui kašikom izvadite njegovu kremastu unutrašnjost – izgleda da je sama košpa nutricionistički iznimno vrijedna.

Prema navodima One Green Planeta, košpa sadržava 70% avokadovih antioksidansa, a također sadrži zdrava ulja i vlakna koja rade čuda za njegu vaše kože.

S obzirom da je košpa tvrda, predlažemo da je razrežete na nekoliko komada i ubacite u blender dok se ne smrvi u prah. Samo pola dobivene količine dovoljno je za dnevni unos – stavite prah u vaš idući smoothie. Napominjemo da u smoothieju koristite voće i povrće intezivnijih okusa jer je prah dobiven od avokadove košpe gorak.

Podijeli članak