Ovo su najljepše teretane na svijetu

Fitness luksuz i uživanje

Iako uređenost i luksuz fitness centara nemaju skoro pa nikakve veze sa samim uspjesima vježbača i njihovim krajnjim rezultatima, što najbolje pokazuju primjeri šampiona čija su impresivna tijela često izgrađena u preuređenim podrumima, luksuzne i atraktivne teretane su sve češća pojava koja privlači šire mase vježbača.

Neki od takvih fitness centara su otišli korak dalje, te svojom ljepotom i uređenošću izazivaju pažnju ljudi širom svijeta. Ove teretane su po pitanju luksuza vodeće u cijelom svijetu.

Embody fitness - Dubai

Lociran u jednom od najluksuznijih gradova svijeta, Embody fitness je teretana u kojoj svaki član ima VIP tretman. Posjeduje svoj nutricionistički kafe, opremu najviše klase, tuš kabine opremljene svom kozmetikom, te pruža mogućnost terapeutskih masaža, kao i svih obilika vježbanja sa punom pažnjom personalnih trenera.

Barry's Bootcamp - Venice, California

Venice je lokacija koja će uvijek biti zlatnim slovima upisana u geografskoj karti bodybuildinga. Međutim, ovoga puta nije riječ o "hard core" teretani i mogućnosti vježbanja na plaži kao što su radili velikani "Zlatne ere". Riječ je o ekstremno uređenom fitness centru Barry's Bootcamp, koja ima ...

The Preserve: Houston, Texas

The Preserve je teretana koja ima ograničen broj članova, što osim prostora za vježbanje pruža brojne pogodnosti članovima. Tako svi oni imaju stalni pristup personalnim trenerima, najboljoj opremi, bazenu, svlačionici i tuš kabinama bez i najmanje gužve koja bi mogla zasmetati.

Turtle Bay: Oahu, Hawaii

Panoramski pogled na prelijepu pješčanu havajsku plažu i kristalno čisti okean, sam po sebi je dovoljan za bilo šta što ima predznak "luksuzno". Teretana Turtle Bay je teretana ispred svih ostalih baš po tome, a njeni članovi su obično turisti koji odsjedaju u hotelu i koji imaju besplatan mjesečni pristup uz korištenje sve opreme i organizovanih programa vježbanja.

Ice Factor: Engleska

Također poznat i pod nazivom Nacionalni centar za ledeno penjanje, Ice Factor lociran u Kinlochlevenu u Engleskoj, fitness centar je potpuno drugačiji i možda i najspecifičniji od svih drugih. Posjeduje najveću umjetnu ledenu stijenu za penjanje u zatvorenom prostoru, na čijem zidu je preko 500 tona snijega i leda u visini od 15 metara.

Third Space: Engleska

Third Space je londonski fitness biser koji ima umjetnu stijenu za penjanje, ogroman broj kardio sprava, slobodne tegove i funkcionalnu trening opremu, bokserski ring, zdravstveni centar, te naravno bazen. Prostor za vježbanje je sa staklenim podom, a ne treba zaboraviti ni bar sa stalnom ponudom smoothieja, organskih sokova, proteinskih napitaka i hranom za prije i poslije treninga.

Podijeli članak