Deksalgin 5K Spring Run - trka od 5 km u Sarajevu

Proljetna trka 22. aprila

Deksalgin 5K Spring Run, proljetna trka od 5 km održat će se drugi put po redu u nedjelju, 22. aprila sa početkom u 10 sati ispred BBI centra i provesti trkače kroz najljepše dijelove grada Sarajeva, i promovisati kulturno naslijeđe grada.

Ovogodišnje izdanje Deksalgin 5 K Spring Run utrke pobudilo je ogromno interesovanje BiH trkača te je limit učesnika za ovu utrku popunjen u rekordnom roku. Čak 600 entuzijastičnih trkača učestvovat će u ovom pozitivnom i društveno odgovornom događaju motivirajući i svoje sugrađane da se okušaju u prakticiranju zdravijeg životnog stila i stvaranja pozitivnih navika.

Događaj će imati i humanitarni karakter obzirom da je u saradnji  organizacijom EDUS organizovan kao platforma za prikupljanje sredstava za edukaciju i pomoć djeci sa autizmom i njihovim porodicama.

Velika atrakcija i u ovoj utrci će biti polaznici najpopularnije i najmasovnije škole trčanja u BiH, Škole trčanja "Klix" kojih će preko 100 startovati na svjoj prvoj trci u Sarajevu, vrijedno se pripremajući za sarajevski polumaraton koji će se tradicionalno održati u septembru ove godine.

Deskalgin 5k Spring Run utrka će proći kroz slijedeće dijelove grada gdje će saobraćaj biti parcijalno obustavljen u nedjelju, 22. aprila od 9 sati do 11 sati: BBI centar, Ulica Maršala Tita, Marijin Dvor, Obala Kulina bana, Vijećnica, Sebilj, Vječna vatra, BBI centar.

Svi trkači i trkačice koji su kompletirali svoju prijavu će biti u mogućnosti da podignu svoj startni broj u subotu 21. aprila od 12 do 20 sati na štandu Udruženja Marathon Sarajevo, na trećem spratu BBI Shopping Centra.

Podijeli članak