Pet najspremnijih muškaraca: Oni su CrossFit uzori

Snaga i kondicija

CrossFit je fitness fenomen koji nevjerovatnom brzinom osvaja cijeli svijet. Glavni razlog je taj što omogućava dramatično poboljšanje kondicije i snage, te dolazi u paketu sa značajnim poboljšanjem tjelesne forme, posebno osoba koje su sklonije debljanju. Najbolji u CrossFitu su u stvari prave "zvijeri", jer takmičenja u toj fitness disciplini zaista jesu iznimno naporna i zahtijevaju vrhunsku fizičku spremu.

Gledano prema rezultatima koje ostvaruju na najvećim CrossFit takmičenjima širom svijeta, u nastavku ćemo predstaviti pet najspremnijih muškaraca na svijetu.

Patrick Vellner

Dvadesetsedmogodišnjak iz Toronta, Kanada, prvi put se takmičio n CrossFit igrama 2015. godine. Ima interesantan pristup vježbanju, kao i svemu ostalom što radi ističući: "Neki ljudi će provesti sedam ili osam sati u biblioteci i neće uraditi ništa. Ja sam više za dva sata potpuno fokusiranog posla. Ista istina je i u teretani".

Pored toga što je kanadski "broj 1" u CrossFitu, čak nije u potpunosti posvećen jedino sportu, jer također završava svoj studij kiropraktike.

Mathew Fraser

Protekle dvije godine Mathew Fraser je proglašavan "najfit" čovjekom na svijetu. Radi se o možda i najslavnijem liku discipline kojom se bavi, što i ne čudi kada se zna da je na primjer na Igrama 2016. godine uz zlatnu medalju usput porušio i sve prethodne rekorde. Inače se radi o 28-godišnjaku koji je ranije bio član olimpijskog tima SAD-u u dizanju tegova, ali ga je operacija leđa primorala na promjenu karijere.

Brent Fikowski

Kanađanin visok 188 centimetara i težak 97 kilograma, prava je "zvijer" sa rekordom iz 2016. godine sa najviše pobjeda na velikim takmičenjima kao novajlija. Drugi je "najfit" čovjek odmah iza spomenutog Frasera, te jedini aktivni sportista na svijetu koji je uspješno završio svako regionalno takmičenje od 2013. do 2017. godine. Uz sve to, radi puno radno vrijeme u svom uredu.

James Newbury

Dvadesetsedmogodišnji Australac James Newbury relativno je novo ime CrossFit igara, ali ga to nije spriječilo da za nepune dvije godine napravi ogromne stvari i nevjerovatan napredak. Kao novajlija 2016. godine na Igre je izašao kao drugorangirani takmičar regije Pacifik, a uz to je i CrossFiter koji je u svim regionalnim pacifičkim i australskim takmičenjima bio sa minimalnim plasmanom među 11 najboljih. Vlasnik je CrossFit boxa u Adelaideu.

Noah Ohlsen

Noah Olsen je momak koji svojim primjerom pokazuje kako je moguće uništavati konkurenciju uz suludu predanost radu. Godine 2011. prvi put se okušao na CrossFit igrama i zauzeo 1,320, mjesto. Šest sati treninga dnevno tokom pet dana u sedmici, doveli su ga godinu dana kasnije izravno na 25 mjesto! Već 2014. godine je bio deveti najspremniji čovjek na svijetu. Trenutno drži sjajnu četvrtu poziciju u sportu kojim se bavi.

Podijeli članak