Najbolji način da pripremite jaje na oko

Kako vi pržite jaja?

Jaje na oko je osnova spremanja jela. Međutim, najlakše je zeznuti se baš kod najosnovnijih stvari! Da li i vi pripremate jaja na oko na teži način?

Svi znamo kako izgleda savršeno jaje na oko - bjelance je savršeno, reš pečeno, bez ljigavih dijelova, dok je žumance pečeno ali je u gotovo tečnom stanju, idealno za umakanje hljeba. Dakle, žumance ne smije da bude prekuhano, a bjelance, s druge strane mora da bude sasvim pečeno, što je često dosta teško izvesti.

Međutim, postoji caka da to riješite i garantovano svaki put dobijete savršeno jaje na oko.

Dakle, jaje ubacite u tavu i pustite da da se peče dva minuta, dok donja strana ne bude gotova. Potom u tavu ubacite kašiku vode i odmah preko stavite poklopac.

Tako će para pomoći da bjelance i žumance ispadnu savršeno pečeni, po svakom standardu.

Podijeli članak