Omlet sa špinatom: Ni popaj ne bi mogao odoljeti

Ručak sa malo kalorija

Ako želite ručak ili večeru s manjim brojem kalorija, ali i s mnoštvom kvalitetnih nutrijenata, ovaj je obrok kao stvoren za to. Osim bjelančevina, u omletu su prisutne zdrave masti, vlakna, minerali poput željeza, magnezija i fosfora te vitamini A, C i K. Također, omiljena Popajeva poslastica – špinat, bogata je antioksidansima, a šampinjoni čuvaju naše srce i jačaju imunitet.

Sastojci:

1 kašika kokosovog ulja

2 bjelanjka

1 jaje

1/2 šoljice svježeg špinata

1/2 šoljice šampinjona (narezati na ploške)

30 g feta sira

1 čajna kašika korijandera

Priprema:

1. U zdjeli pomiješajte bjelanjke i jaja.

2. Na tavi zagrijte kokosovo ulje, pa dodajte špinat i nakon par minuta šampinjone.

3. Smanjite vatru i dodajte jaja. Poklopite tavu i pecite cca 3 minute, dok jaja ne budu pečena.

5. Na kraju dodajte korijander i servirajte.

Podijeli članak