Ravan stomak kao kod modela Victoria's Secret

Trener anđela poručuje: ovo je najlakši način da otklonite masnoću sa abdomena

Bez ikakve sumnje najželjenije djevojke na svijetu su Victoria's Secret modeli i to nije iznenađujuće, zaista su djevojke s fascinantnom figurom. Njihov ravni stomak je vrijedan divljenja, trener anđela je otkrio koji je način da najlakše dođete do ravnog stomaka.

Kako je poručio Dede Lagree, trener nekih modela, kako bi se dobio ravan stomak potrebne su samo tri lagane i jednostavne vježbe, a u nastavku body.ba vam otkriva koje su to vježbe.

Plank

Plank je jedna od najjednostavnijih i efikasnijih vježba za ravan stomak.

Lezite na pod s rukama i vrhovima prstiju na podu. Prenesite svu težinu na abdomen i ostanite tako 30 sekundi. Sljedeće sedmice dodajte još 10 sekundi i tako dok ne uspijete da izdržite 60 sekundi.

Ovu vježbu radite minimalno tri puta sedmično.

Lateralni plank

Ova vježba radi na mišićima sa strane abdomena.

Lezite na pod na jednu stranu naslonite se na ruku i nogu na kojoj ležite. Držite trup tijela tako da je sva težina na abdomenu, držite se u toj poziciji 30 sekundi, odmorite 10 sekundi i ponovite 30 sekundi s istom stranom. Nakon toga ponovite isti postupak s drugom stranom.

Ovu vježbu radite minimalno tri puta sedmično.

Podizanje kukova

Ova vježba ima učinak na mišiće abdomena i na mišiće gluteusa.

Lezite na leđa sa savijenim nogama u koljenima. Dodajte težinu na abdomen i podignite kukove, nakon toga vratite se na početnu poziciju. Ponoviti ovu vježbu 20 puta.

Ovu vježbu radite minimalno tri puta sedmično.

Podijeli članak