Kućne vježbe s ruskim tegom

15 minuta do savršenstva

Ono što mnoge ometa od treninga jeste činjenica da moraju izlaziti kada hoće trenirati, što nekada može oduzeti mnogo vremena.

Body.ba vam predstavlja rješenje za ovaj problem, a to su: ruski tegovi.

S ruskim tegovima, kettlebell, možete vježbati cijelo tijelo na veoma lagan i brz način.

Radi se o veoma kratkom ali efikasnom programu treniranja u kojem uključujemo cijelo tijelo i, što je najbitnije, možemo ga odraditi iz topline svoga doma.

Za 15 minuta, tri puta sedmično možete postići zaista sjajne rezultate.

Zagrijavanje

U mjestu možete početi lagano da trčite kako biste pripremili tijelo na vježbe. Zglobove ruku možete zagrijati tako što ćete ruke pomjerati u krugove.

Duboki čučanj

Uzmite ruski teg u obje ruke i postavite ga na centar grudne kosti sa laktovima ispod ruku. Nakon toga polako se spuštajte dolje kao da ćete sjesti.

Uradite četiri seta sa 12 ponavljanja, uzmite 30 sekundi odmora između svakog ponavljanja.

Swing

Ovo je jedna od najefikasnijih vježbi u kojoj je uključeno cijelo tijelo. Postavite noge malo šire od kukova. Uzmite ruski teg objema rukama kako biste sačuvali leđa ispravljena. Podižite kettlebell na visinu brade, nakon toga je lagano vratite na poziciju između nogu.

Uradite četiri seta sa 12 ponavljanja ove vježbe.

Veslanje s jednom rukom

Stanite na noge i jednu nogu ispružite naprijed i savijte je bez da dostigne 90°. Naslonite jednu ruku na to koljeno, a druga noga bi trebala ostati iza vas. S rukom čija je noga ispružena uzmite ruski teg i podižite ga prema prsima s ispravljenim leđima.

Ponovite 12 puta sa svakom rukom, uradite četiri seta ove vježbe.

Mrtvo dizanje

Stanite s raširenim nogama u ramenima te uzmite s objema rukama ruski teg. Spustite ga na pod s ispravljenim leđima i izbačenim kukovima nazad. Vratite se na početnu poziciju dok ne ispravite koljena.

Uradite četiri seta s 15 ponavljanja.

Podijeli članak