Kućne vježbe za muškarce

Jednostavno i brzo

U posljednje vrijeme brojna je oprema za različite vrste treniranja, ali da li je vama zaista potrebna sva ta oprema?

Odgovor na dato pitanje je ne. Postoji lakši način da dođete do željenog cilja. Ovaj način treniranja nije novina budući da do željenih rezultata možete doći i sa običnim bučicama. U nastavku otkrijte i kako.

Ležeća vježba za triceps

Lezite na pod, ili na benč i podignite ruke tako da vam laktovi budu okrenuti prema plafonu, pri tome bučice bi vam trebale doći iznad glave. Bez pomjeranja laktova, podižite bučice prema plafonu. Polako ruke vratite u početnu poziciju i ponovite.

Uradite 10 ponavljanja.

Bočno podizanje ruku

U stojećoj poziciji i s ispruženim rukama sa strane, uzmite u svaku ruku jednu bučicu. Nakon toga polako podižite ruke dok ne budu u horizontalnoj liniji. Vratite se u početnu poziciju i ponovite.

Uradite 10 ponavljanja.

Čučnjevi s težinom

U stojećoj poziciji, sa nogama u širini ramena, uzmite jednu bučicu u ruke i postavite je blizu prsima. S ispravljenim leđima i bučicom u rukama uradite čučanj. Ova vježba je korisna za snagu ukoliko dodate više težine, a ako smanjite težinu ona je korisna za kondiciju.

Uradite šest do osam ponavljanja za snagu, a za kondiciju 12 do 15 ponavljanja.

Iskorak s bučicama

U stojećoj poziciji sa nogama u širini kukova uzmite jednu bučicu (trebala bi imati od 10 do 15 kg ili manje). S ispravljenim leđima lijevom nogom napravite veliki korak, dok desno koljeno skoro ne dodirne pod. Ugao oba koljena bi trebao biti pod 90 stepeni. Zadržite se nekoliko sekundi u toj poziciji i vratite se na početnu poziciju. Nakon toga, ponovite isti postupak s drugom nogom.

Uradite četiri seta od 15 ponavljanja sa svakom nogom.

Podijeli članak