Komentar na račun debljine je toliko pogodio da je preokrenuo njen život

"Ni Photoshop nije mogao pomoći"

Za buđenje motivacije i odlučnosti nekada je potrebno prilično brutalno suočavanje sa istinom.

Nekadašnja klizačica koja se nije morala brinuti zbog "zalogaja više" i dosta šećera unesenog tokom dana, a kog je njen organizam uspješno savladavao koristeći za energiju, u kasnim dvadesetim godinama je već počela osjećati negativne efekte svojih navika.

Kako metabolizam već nakon 25. godine života počinje usporavati, te u kombinaciji sa smanjenjem fizičke aktivnosti zahtijeva ozbiljno smanjenje unosa kalorija ukoliko se želi održati ista kilaža, Terri Hill nije ni pomišljala o promjenama navika, a to je ubrzo rezultiralo ozbiljnim povećanjem nivoa masnih naslaga.

Njene dnevne navike ishrane su uključivale dupli doručak, ručak u fast food restoranima, tri limenke gaziranih pića i još nekoliko kockica čokolade unesenih tokom dana. Sve to je dovelo do promjena u izgledu koje su i drugi primijetili, zbog čega su znali uputiti i poneki komentar, a jedan je bio posebno bolan.

"Bila sam djeveruša na vjenčanju i prijatelj mi je rekao da fotografije nije uspio fotošopirati kako bih izgledala mršavije jer, iako je odličan u fotošopu, nije mađioničar. Taj me komentar baš jako pogodio."

Taj komentar se ispostavio kao jako važan jer je pokrenuo mnogo dobrih stvari. Eliminisala je velike izvore šećera u svojoj ishrani, zamijenila ih voćem i proteinskim pločicama, te krenula u teretanu.

"Nikad nisam razmišljala o posljedicama jer sam redovno vježbala. Nakon godinu dana počela sam se osjećati tromo, a o manjku samopouzdanja da i ne govorim. Taj je trenutak bio početak mog puta zdravijim načinom života, više nisam željela biti mršava, nego voditi zdrav, uravnotežen životni stil", ispričala je ova 30-godišnjakinja.

Ona od tada trenira tri puta sedmično, smršala je 13 kilograma i konfekcijsku veličinu je za samo tri mjeseca smanjila sa 42 na 36. Njena priča je došla i do urednika Express magazina, te motivisala hiljade drugih osoba u sličnoj situaciji.

Podijeli članak