15 najpopularnijih fitness trenera na svijetu

Fitness instruktori koje morate zapratiti na društvenim mrežama

Poznati fitnes treneri kažu: „Da bi ste ostali motivirani tokom cijele godine, prvo morate svoj krajnji cilj postaviti kao prioritet!“. Ovi fitness treneri ne samo da na svojim društvenim mrežama objavljuju motivacione postove, već i nude raznolike ideje za vježbe, ishranu i način života.

U nastavku slijedi 15 najpoznatijih fitness trenera koje trebate zapratiti, te ćete dobiti neprekidnu motivaciju i savjete koje vam oni nude.

1. Luke Hines

Luke Hines izdvaja se među poznatim trenerima fitnesa u Australiji. Na Instagramu ima veliki broj pratilaca koje svakodnevno obraduje novim motivacionim postom ili savjetom. Stručnjak je raznim sferama fitnesa, a ima i vlastiti fitness program

Joe Dowdell

Joe ne samo da je poznat kao trener, već i kao fitness model. Fitness tehnike koje upražnjava poznate su na globalnom nivou. Njegove fitness programe uveliko prakticiraju renomirani stručnjaci, pjevači, modeli i TV zvijezde širom svijeta.

Billy Blanks

Billy Blanks je sin jednog od najpoznatijih fitness stučnjaka svijeta, tako da je fitenss i trening u njegovoj krvi. Billy Blanks Jr putuje svijetom i širi pozitivan stav o fitnessu. Bio je u mnogim zemljama, uključujući Irak, Italiju, Njemačku, Afriku, ali ono što je obilježilo njegovu karijeru jeste to što je imao priliku da priprema američku vojsku za mnoge pohode.

Jackie Warner

Jackie Warner prednjači među poznatim ženskim fitness trenerima. Ona je jako poznat fitness mentor, poslovna žena i umjetnica. Pomogla je mnogim ljudima da postignu svoj cilj zdravog i dobrog života. To je uspjela kroz sredstva za vježbanje, dijete i planove vježbanja koji su se ispostavili kao jako uspješni.

Neghar Fonooni

Neghar Fonooni je jedna od najpoznatijih fitness trenerica u Americi, ali i u svijetu. Pored toga što je fitness trenerica, ona je veteran, autor nekiliko književnih dijela, poslovna osoba i često je nazivaju duhovnim vođom. Ona ohrabruje žene da počnu živjeti vlastiti život bez pritiska društva ili porodice i da se okrenu zdravijem načinu života.

Chris Freytag

Chris Freytag je zagarantovano među poznatijim fitness trenericama svijeta. Ona je zdravstveni trener, mentor, stručnjak za mršavljenje i vrlo uspješan govornik. Ima više od 25 godina iskustva. Chris je napisala preko 7 knjiga.

Tony Horton

Tony Horton je vlasnik web stranice Tony Horton Life, lični trener i uspješan javni govornik. Jako puno vremena provodi praveći savršen fitness program za sve ljude koji žele promijeniti način života i ishrane. Stručnjak je u mnogim sferama kao što su kardiovaskularne vježbe, joga, boks, kickboxing i intenzivne vježbe.

Bob Harper

Bob Harper je nacionalna TV zvijezda, poznati fitnes treneri i vlasnik firme DailyBurn.com. Na jedinstven način vas uvodi u svoj program vježbanja sa kratkim vježbama za cijelo tijelo. Vrlo je uspješan i poznat muški trener već više od 20 godina.

Shauna Harrison

Harrison ima doktorat u oblasti javnog zdravstva i nevjerovatna je zdravstvena inspiracija mnogima. Harrison je kreirala vlastiti brend, svoju web stranicu dr. Sc. Shauna Harrison. Svoje sljedbenike motiviše davanjem savjeta o laganim vježbama i joga potezima.

Robin Arzon

Robin je bivša pravnica, pisac, ali i potpredsjednik i glavni instruktor kompanije One Peloton. Poslje ovako uspješne karijere Robin se okrenula ka fitnessu i zdravom, izbalansiranom životu. Robin motiviše žene širom svijeta da žive zdrav i fit život.

Kareem Cooper

Kareen Cooper jedan je od poznatih fitnes trenera u Americi. Mnogo je cijenjen zbog njegovih fitness vježbi i zdravstvene rutine. Kareem ima unikatan stil i jako je prepoznatljiv. Kareem je certificirani personalni trener i navodi mlade na zdrav način života.

Alex and Chris Perrin

Alex i Chris nisu samo poznati fitness treneri, već su i par koji stoji iza Cut Seven-a. Usredotočeni su na izgradnju mišića zajedno sa fitness vježbama i veliku pažnju poklanjaju zdravstvenoj zaštiti. Omogućuju lične treninge kao i fitnes programe koji jačaju tijelo.

Christie Horan

Christie je prije svega učiteljica što je za nju pored fitnessa najveća ljubav. Ona je i NBA fitness trener, plesačica, vlasnica biznisa i jedna od najpraćenijih fitness trenerica na You Tube-u. Ona je jako uspješna u sferi marketinga, komunikacije ali i koordiniranju čitavog njenog fitness biznisa.

Jillian Michaels

Jillian je jako priznata u svijetu fitnessa, ali je i globalni zdravstveni specijalist. Ona je TV zvijezda, poslovna žena i majka. Napisala je nekoliko knjiga o zdravom načinu života i razmišljanja. Jillian je najpoznatija po svojim nastupima u emisijama poput Losing It with Jillian, The Doctors i The Biggest Loser.

Pamela Trujillo

Pamela Trujillo je među poznatijm ženskim fitnes trenericama. Ona je voditelj studija i fitness diva. Pamela čini da jedan od najtežih treninga izgleda lako i svakodnevno motiviše svoje pratioce na društvenim mrežama.

Podijeli članak