Preživjela je pakao, a danas je uzor mnogima

Uspješni fitness model koji oduzima dah

Paige je uspjela izgraditi svoju karijeru kao online senzacija od povučene djevojke iz malog grada. Strast prema fitnesu je uvijek gurala naprijed i ona je danas jako uspješan model i osobni fitnes trener.

Počela je profesionalno trenirati tek 2011. godine, ali od tada je napravila postignuća na kojima joj mnogi zavide. Ali nije njen život oduvijek bio lak, imala je jako teško djetinjstvo, a ovo je njena priča:

Rani život

Paige je odrastala u jako neskladnoj porodici u Minesoti (SAD). Otac je bio alkoholičar, pa je situacija u kući bila užasavajuća. Njena majka i ona su imale jako težak period kada doslovno nisu imala šta da jedu, pa su jele ostatke hrane koje bi pronašle. Kada je imala 4 godine, roditelji su se razveli, i tada je počela borba za starateljstvo nad Paige. Njezina majke je očajnički željela zadržati svoju kćerku, i obzirom da nije imala drugog načina, ona je sa Paige pobjegla u Teksas, gdje su živjele sa muškarcem kojeg je njena majka upoznala preko interneta i započela romantičnu vezu.  Ubrzo je policija uhapsila njenu majku, i Paige počinje život sa svojom bakom. Međutim, narednih 13 godina njenog života ona živi i sa bakom i sa hraniteljskom pordicom i pokušava to sve skupa izbalansirati. Kaže da se nerado sjeća svog djetinjstva, ali da je zahvalna sudbini jer je upravo ta situacija zaslužna da Paige bude ovo što danas jeste.

Njen prvi dodir sa fitnesom

Čim je bila dovoljno odrasla, Paige je počela raditi kako bi mogla finansirati svoje studije. Čak je i kao student voljela trenirati, te bi svaki slobodan trenutak provodila u teretani koja se nalazila u kampusu univerziteta. Ali kaže da je greška bila što nikada nije obraćala pažnju na ishranu, iako je igrala nogomet i bila aktivna tokom studiranja, ishrana nikada nije bila njen prioritet. Uvijek je bila izrazito mršava, i to je stvaralo komplekse. Počela je da biva nezadovoljna svojim izgledom, i tada je odlučila da mora uvesti neke promjene svog životnog stila.

Trening

Paige je velika zavogornica skok treninga kada je kod kuće. Ali ona često ide u teretanu i tamo radi vježbe za izgradnju mišića sa nekoliko ponavljanja. Najviše voli raditi na izgradnji nogu i gluteusa, pa su joj te vježbe i najdraže.

Ishrana

Paige mnogo vodi računa o svojoj ishrani kako bi uopšte mogla zadržati ovakav izgled. Kaže da su joj crvene paprike najdraža hrana. Međutim sebi nekada i dozvoli da promjeni ishranu pa taj dan jede pizzu, čokoladu i sve ono što svi vole.

Čemu nas Paige može naučiti?

Paige nam je pokazala da svako može uspjeti, bez obzira na vaš odgoj i mjesto odakle potječete.
Važna lekcija koju možemo naučiti iz iskustva Paige jeste da sebi postavite visoke ambicije i uvijek učinite sve što možete kako biste postigli svoje ciljeve.
"Znala da sa ako želim uspjeti moram učiniti sve što je potrebno da bih na kraju uspjela u svom naumu."

Podijeli članak