Kraljevska dijeta: Kate Middleton otkriva svoj režim ishrane

Pitali ste se šta jede jedna od najpoznatijih žena na svijetu?

Šta jede Kate Middleton zanima ljude širom svijeta, a kako se može pohvaliti savršenom linijom, to nas ni ne čudi.Iako se njen meni mijenja ovisno o tome šta joj se događa u životu (poput trudnoće) izvori kažu kako je izrazito disciplinovana kada je prehrana u pitanju pa će uvijek odabrati zdravu hranu.

Vojvotkinja od Kembridža obožava sirovu hranu, ali ne može tako lako da odoli ni poslasticama...
Donosimo mali pregled njenih prehrambenih navika.

Voli curry

Prema riječima Carolyn Robb, šefice kuhinje kraljevske porodice, William voli provoditi vrijeme s Kate i ostatkom porodice jer ona insistira da svi zajedno jedu za stolom kao – normalna porodica. Kate voli kuhati i pripremati obroke za goste (osobito Curry), a princ William je jednom prilikom komentarisao "Zato sam tako mršav."

Strogo prati plan prehrane

Kako bi izgubila višak kilograma prije vjenčanja, Kate je pratila dijetu Dukan koju su proslavile Jennifer Lopez i Gisele Bundchen. Proteini, povrće, voće i žitarice su i dalje glavni dio prehrane.

Gubi kilograme uz pomoć sirove hrane

Kako bi održala zavidnu figuru, Kate se priklonila zdravoj, sirovoj hrani, što je vjerovatno doprinijelo savršenom izgledu njene kože, kose i noktiju.

Poslastice

Iako voli da se drži striktne dijete, često se počasti prazničnim poslasticama kada se za to ukaže prilika. Na njenom meniju se  mogu naći deserti poput božićnog pudinga s maslacem i božićnog voćnog kolača.
Poslastice najčešće slijede nakon salate s kozicama i jastogom, pečene ćurke i roštilja. Međutim, sama ne mora da brine oko hrane, već za to ima privatnog kuhara koji joj ispunjava sve želje.

Podijeli članak