Stručnjaci otkrili koja alkoholna pića izazivaju najgori mamurluk

Evo kako da izbjegnete gadan mamurluk

Ne postoji gori osjećaj od mamurluka nakon noći uživanja u alkoholu. Prije svega, trebamo biti svjesni da miješanje previše različitih pića obično uzrokuje najgore mamurluke, ali određeni napici, u prevelikoj mjeri, i samostalno vas mogu ostaviti s glavoboljom i osjećajem mučnine jutro nakon izlaska.

Neka pića mogu pogoršati mamurluk, a u nastavku pogledajte i koja:

Tropska pića i kokteli

Koliko god ukusni bili, kokteli nisu vaš najbolji prijatelj kada je jutro nakon izlaska u pitanju. Ova pića obično sadrže više alkohola čiji ukus je zamaskiran zaslađivačima i drugim dodacima. Ovo uzrokuje da pijete više nego što ste planirani, što uzrokuje gadan mamurluk.

Likeri

Niko ne voli trošiti previše novca na alkohol, a kad je mamurluk u pitanju, ponekad dobijete ono što platite. Jeftiniji likeri imaju više kongenera, zbog čega se osjećate znatno gore nakon noćne konzumacije niskokvalitetnih likera.

Tamni likeri

Tamniji alkoholi sadrže i više kongenera. Stoga se pridržavajte lakših alkoholnih pića poput votke kako biste smanjili šanse da ujutro prolazite kroz mamurluk. Pored toga, nedavno istraživanje britanskog medicinskog časopisa pokazalo je da je burbon najgori za mamurluk, a nakon njega slijede viski, rakija i rum.

Crveno vino

Crveno vino može biti nevjerovatno za vaše zdravlje, ali ne ako pretjerujete u konzumaciji. Ako ste raspoloženi da pijete vino, najbolja opcija je bijelo vino, kako biste dan nakon izlaska mogli normalno funkcionisati. Ako želite čuvati zdravlje vašeg srca, časa crvenog vina s vremena na vrijeme je odlična opcija.

Šampanjac

Šampanjac uzrokuje gadan mamurluk zbog ugljen-dioksida koji se ubacuje u šampanjac kako bi se stvorili mjehurići. Ugljen dioksid uzrokuje da se alkohol znatno brže apsorbuje u krvotok.

Podijeli članak