Uvjerite se da li su ove namirnice koje dajete djeci štetne za njihovo zdravlje

Zdravlje djeteta je na prvom mjestu

Iako na pakiranjima stoji da su bogate vitaminima i da su proizvedene od svježih proizvoda, neke namirnice nisu primjerene za prehranu djece.

Štetnu hranu nerijetko dajemo djeci, a uvjereni smo da im koristi, tvrdi mrhealthyfrog.com.

Jogurt

Iako snažan probiotik koji umanjuje želučane probleme, a tijelo hrani potrebnim nutrijentima, zbog velike količine šećera, jogurt nije namirnica koja se preporučuje dječjoj prehrani. Ipak, onaj domaći puno je bolji izbor, a zasladiti ga možete različitim orašastim plodovima ili voćem, a za djecu stariju od dvije godine, jogurt se može zasladiti i medom.

Pileći medaljoni

Pileći medaljoni su dječji favorit, ali oni su zapravo jako štetni za djecu. Naime, iako proizvođači tvrde da su proizvedeni od cijelog pilećeg mesa to u konačnici nije slučaj. S druge strane, priprema pilećih medaljona odvija se i u štetnim masnim uljima. Ali, djeca i dalje mogu uživati u ovoj poslastici ako je spremite sami, na puno zdraviji način. Komade pilećeg mesa umočite u jaje, a zatim ih uvaljajte u prezlu i vaši su pileći medaljoni spremni.

Grožđe

Veliko i sklisko voće kakvo je grožđe nije pametno dati djeci, a posebno onoj mlađoj kod koje se ono može zaglaviti u grlu. Uostalom, dijete će i puno teže probaviti ovu namirnicu. Umjesto grožđa dajte im neko mekše, a podjednako zdravo voće kakve su banane.

Gotova hrana

Instant hrana kao što je tjestenina sa sirom sadrži hemikalije koje se miješaju s normalnim radom hormona, a uz to sadrže i puno kalorija, a malo nutrijenata.

Podijeli članak