Tri namirnice koje se "lijepe" za stomak

Ukoliko želite da izbjegnete masne naslage, morat ćete se odreći nekih namirnica ili barem da ih konzumirate u malim količinama.

Tri namirnice koje se "lijepe" za stomak

Ide ljeto, svi želimo da izgledamo dobro, pa je vrijeme da se posvetimo svom tijelu i naravno svom zdravlju. Uz uobičajeno vježbanje i (makar povremeno) korištenje dijeta, važno je da znamo i koje namirnice gomilaju salo u pojedinim dijelovima tijela.

Mnogi najviše žele "istopiti" salo u području stomaka, a tri namirnice koje definitivno moramo odbaciti su čips, krofne i margarin.

Čips može dovesti do povećanja masona u tijelu, pogotovo ako ga se prečesto jede. To je hrana zbog koje se možete najviše udebljati u periodu od četiri godine, smatraju američki stručnjaci.

Čips je bio upoređen s krompirom, slatkim zašećerenim pićima i prerađenim i neprerađenim mesnim proizvodima. Čips je prepun masti i soli i zbog toga ga je teško prestati jesti, a to dovodi do prejedanja i naravno do viška kilograma.

Krofne su slasne, ali mogu da prouzrokuju taloženje sala. Prepune su prerađenih ugljednih hidrata koji izazivaju nagli rast šećera u krvi i samo kratko utoljuju glad.

Treći na ovoj listi je margarin i vartate se ako mislite da je bolja opcija od maslaca. Naročito je problem kada na margarinu stoji da je dijetalni ili da ima 0 odsto masnoća, jer ljudi onda imaju naviku da ga konzumiraju u većim količinama misleći kako jedu nešto zdravo.

Onda, umjesto da mršave, počinju se debljati, a da ni sami toga nisu svjesni. Zato, ove gore namirnice nemojte olako shvatiti, one vam mogu uveliko otežati proces mršavljenja.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak