Ovo su situacije kada je šećer jako koristan

Slatki trikovi koji mogu biti od pomoći

Šećer je danas na jako lošem glasu kao namirnica koja narušava zdravlje organizma, ali vjerovali ili ne, nekada je šećer prijeko potreban i najbolja opcija u datom trenutku.

Možda ste smanjili unos šećera ili ga se potpuno odrekli u nadi da ćete imati ljepši ten, zdravije srce, ili čak smanjiti rizik od oboljenja od dijabetesa. Ali nemojte ga potpuno izbaciti iz kućanstva, jer šećer možete koristiti na razne načine, a ni u jednom od njih ga ne trebate jesti.

Piling za tijelo

Ovaj piling ne može biti jednostavniji, a rezultat je glatka koža. Samo pomiješajte malo kokosovog ulja sa šakom šećera i istrljajte dobro tijelo.

Protiv ispucalih usana

Taj isti piling možete koristiti i za usne. Samo nemojte ribati presnažno i nakon toga stavite balzam za usne.

Grubi laktovi

Pospite malo šećera na polovinu limuna i s time istrljajte grublja područja, kao što su laktovi. Šećer je prirodni piling zbog granulastog oblika zrnca, a također je izvor glikolne kiseline koja ujednačava ton kože te odstranjuje mrtve stanice kože.

Uklanja masnoću

Šećer je odličan saveznik u borbi protiv masnoće. Ako ste radili u vrtu, garaži ili kuhinji, pri pranju ruku uz sapun koristite i malo šećera.

Nahranite biljke

Biljke baš kao i mi, vole glukozu. Pomiješajte tri čajne kašike šećera s dvije kašike octa i stavite ih u vazu s vodom. Ocat će spriječiti razvoj bakterija, a šećer ojačati biljku i pomoći cvijeću da duže ostane živo.

Ublažava ljutinu

Pojeli ste nešto ljuto i sad ste požalili. Mlijeko nije jedini način da ublažite vatru u ustima. Malo šećera na jeziku će također pomoći.

Podijeli članak